iasi

Consiliul Județean din Iasi a început în urmă cu trei ani să finanțeze construirea unui parc industrial, dar toată afacerea se face cu o companie controversată, iar în poveste și-au făcut loc și procurorii și inspectorii curții de conturi.

Milioane în plus și întârzieri suspecte la Lețcani !

În 2021, Consiliul Județean din Iași a decis să aloce o sumă imortantă de bani pentru construirea unui parc industrial în localitatea Lețcani.  Lucrările trebuiau să fie executate de compania Iasicon care a devenit cunoscută în 2016 când procurorii au descins la sediul ei într-un dosar în care era vizat președintele consiliului județean din Vaslui, Dumitru Buzatu.

Contractul s-a majorat de la 17 la 21 de milioane, iar durata de execuție a fost la rândul ei prelungită cu acordul funcționarilo.

image 41

Iasicon, prinsă cu argilă ilegală și costuri umflate la Lețcani.

În 2023, când funcționarii de la Consiliul Județean ofereau mai mulți bani companiei care întârzia construcția alți angajați ai statului au descins la compania din Iași.Curtea de Conturi, Inspectoratul de Stat în Construcții și Garda de Mediu au constatat că Iasicon SA a folosit pentru parcul industrial argilă pe care a obținut-o dintr-o carieră neautorizată și fără licență.

Povestea a ajuns pe mâna procurorilor care, pe lângă acuzațiile legate de exploatarea ilegală a argilei, au aflat de la Curtea de Conturi că o majorare a costului cu 2,8 milioane nu ar fi fost făcută cu respectarea legii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *