Un fost director de la Loteria Română a pus mâna pe un contract fabulos la Parchetul general. La procedura de achiziție, compania fostului angajat al statului nu a avut nicio concurență.

Firma cu rulaj infim, câștigă un contract de cinci ori mai mare decât veniturile sale

Banii se duc pentru un sistem de stocare și securizare a datelor de la ministerul public, iar numele câștigătorului și procedura de acordare a contractului ridică mai multe semne de întrebare. Afacerea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție are mai multe controverse. Prețul a contat numai în proporție de 50 de procente. Practic licitația a fost decisă de o serie de factori tehnici care au speriat concurența. În final, o singură ofertă a fost evaluată și declarată câștigătoare pentru cele 6 milioane de lei puse în joc.

Firma câștigătoare se numește Perfect Lights, are un singur angajat și a încheiat anul trecut cu un rulaj total de 1,2 milioane de lei, de cinci ori mai mic decât valoarea contractului de la ministerul public.

image 43

Firma caștiga contractul cu ajutorul unui terț susținator

Compania este deținută în totalitate de către Cosmin Nerodea, fostul director de operațiuni al Companiei Naționale Loteria Română. Pentru a putea participa la licitație, firma trebuia să prezinte dovezi că a mai livrat echipamente în valoare de șase milioane de lei în baza a două contracte și că a rulat în medie câte zece milioane de lei în fiecare din ultimii trei ani de zile.

Pentru a putea pune mâna pe banii de la Parchetul General, SRL-ul cu un singur angajat a intrat în licitație cu un terț susținător.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *