Curtea Supremă anulează condamnarea lui Mario Iorgulescu: "nu a intenționat să omoare pe cineva"
Curtea Supremă anulează condamnarea lui Mario Iorgulescu: "nu a intenționat să omoare pe cineva"

Curtea Supremă a anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare primită de Mario Iorgulescu pentru omor. Judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas au argumentat că Iorgulescu „nu a intenționat să omoare pe cineva” și nu a folosit mașina ca „mijloc în scopul suprimării vieţii victimei”.

Decizia majorității completului de judecată a fost că dosarul trebuie trimis spre rejudecare la Curtea de Apel București pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. Această reîncadrare juridică ar putea reduce semnificativ pedeapsa potențială, de la 10-20 ani pentru omor la 2-7 ani pentru ucidere din culpă în formă agravată, transmite B1TV.

Judecătoarele au subliniat că „nesocotirea de către inculpat a dispoziţiilor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice” reprezintă „stări, situaţii, împrejurări concomitente săvârşirii infracţiunii ce relevă un grad de pericol ridicat al faptei şi o periculozitate mare a infractorului”, justificând încadrarea faptei în forma agravată a uciderii din culpă.

Cu toate acestea, judecătorul Dan Enescu a formulat o opinie separată, susținând că Iorgulescu ar trebui judecat pentru omor cu intenție indirectă. El a argumentat că „recurentul a acceptat posibilitatea producerii rezultatului socialmente periculos, moartea unei persoane”, evidențiind că Iorgulescu a continuat să accelereze „până în momentul impactului, fără a schița cel mai mic gest din care să rezulte că dorește să evite producerea rezultatului socialmente periculos”.

Cazul rămâne controversat, mai ales în contextul în care Mario Iorgulescu se află în prezent în Italia, invocând probleme psihice pentru a evita extrădarea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *