O operațiune antidrog de amploare a fost desfășurată cu succes în Portul Constanța, ducând la capturarea unei cantități record de cocaină. Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a adresat felicitări instituțiilor statului implicate în această acțiune, printr-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Salut efortul susținut, vigilența și cooperarea instituțiilor statului prin care a fost împiedicată tranzitarea prin Portul Constanța a unui cantități-record de cocaină, ascunsă într-un transport de fructe congelate”, a declarat Marcel Ciolacu, evidențiind importanța colaborării interinstituționale în combaterea traficului de droguri.

Premierul și-a exprimat aprecierea față de profesionalismul demonstrat în cadrul operațiunii, considerând-o un exemplu demn de urmat și un semnal puternic pentru descurajarea traficului de droguri în România. „Este un exemplu de profesionalism care îmi doresc să fie continuat. Cu siguranță, reprezintă un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri în România și tranzitarea țării de astfel de produse”, a adăugat liderul PSD.

În contextul acestei reușite, Marcel Ciolacu a subliniat importanța prevenției în combaterea consumului de droguri și a promis sprijinul continuu al Guvernului pentru acțiunile și politicile antidrog. „Veți avea permanent un sprijin din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog și de prevenție, inclusiv în instituțiile de învățământ”, a asigurat premierul.

De asemenea, șeful Executivului a menționat necesitatea de a se concentra pe intervenția în materie de sănătate și recuperare pentru persoanele afectate de consumul de droguri, descriind această experiență ca fiind „traumatizantă și extrem de nocivă”.

Potrivit B1TV, în încheierea mesajului său, Marcel Ciolacu a urat succes autorităților în acțiunile viitoare, subliniind importanța protejării tinerei generații: „Având grijă de prezentul copiilor și tinerilor noștri, avem grijă de viitorul națiunii!”

Cocaina a fost ascunsă în butoaie cu fructe congelate și tranzita țara noastră, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției, Georgian Drăgan:

În urma acestor activități, bineînțeles, derulate de Poliția Română și DIICOT (…), transportul a ajuns din Portul Constanța în zona indicată de dumneavoastră (în Aiud, n.r.), de acolo avea direcția Olanda, unde ar fi trebuit să ajungă pe 25 septembrie, numai că pe 23 septembrie s-a luat decizia operativă de a opri acel transport la ieșirea din țară, tocmai pentru a fi supuse aceste fructe analizelor de laborator pentru a vedea dacă într-adevăr se constată că sunt droguri în acele butoaie.

Au fost efectuate aceste analize în laboratoarele Poliției Române și constatarea a fost că, da, conțin droguri, o cantitate însemnată de cocaină (…), poate cea mai mare captură din ultima perioadă din Portul Constanța”, a declarat Georgian Drăgan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *