Cătălin Țone, expert antidrog, a vorbit despre șoferul drogat

Cătălin Țone, expert antidrog, a vorbit despre șoferul drogat care a provocat accidentul de la 2 Mai, în care au murit doi tineri.

Cătălin Țone a spus ca „în viața acestui tânăr au fost cel puțin șapte tipuri de droguri, cu probe” . În ceea ce privește raportul INML, Țone a afirmat că „au fost cocaina, amfetamina și metamfetamina. Sunt stimulente ale sistemului nervos central, droguri de mare risc, dintre cele mai periculoase. S-ar părea acum la INML că a ieșit și benzodiazepina și, de asemenea, există posibilitatea să fi ieșit și tetrahidrocanabinol, sau cannabis, de la marijuana”.

Dacă vorbim despre combinația drog stimulant, cele trei, și cu drog depresurizant al sistemului nervos central, vorbim de un cocktail de tip «speedball». Este foarte cunoscut, așa se numește pe stradă sau «plus-minus»” a mai afirmat el luni, într-o emsiune B1TV.

Este foarte periculos, o dependență rapidă, se agață în creier, distorsiuni, halucinații. Practic, persona nu mai este stăpână pe propriile simțuri, psihoze, psihoze puternice, stări de violență. Este foarte, foarte periculos. Este, dacă vreți, zona de lux, zona care și-o permite. Nu și-o permite oricine, pentru că vorbim de 100 de euro gramul de cocaină (…). Se deturnează cu ușurință din circuitul legal aceste benzodiazepine, barbiturice, analgezice ș.a.m.d.”, a declarat Cătălin Țone într-o emisiune B1TV.

Vlad Pascu nu este decât un dependent în sevraj, a mai spus expertul antidrog.

Nu e nimic surprinzător la acest tânăr, pentru că, să ne amintim, la 13 ani a fost prins cu cannabis și i s-a dat o clasare pe lipsa vârstei de responsabilitate pentru că nu avea încă 14 ani împliniți. A mai fost prins la 18 ani încă o dată și s-a dat acea renunțare la urmărire penală. Și am văzut un filmuleț filmat și postat acum câteva luni, el, împreună cu iubita, expunea Xanax și vorbea despre oxicodonă, iar domnișoara rula o bancnotă de 500 de euro, care, după părerea mea, după experiența mea profesională, să prizeze fie cocaină, fie amfetamină

În viața acestui tânăr au fost cel puțin șapte tipuri de droguri, cu probe (…). Este clar, era un tânăr cuprins de droguri. Cu siguranță, este în sevraj, un sevraj care poate fi parțial tratat în sistemul penitenciar. IPJ Constanța nu are această posibilitate, dar în sistem penitenciar poate fi tratat. Dacă nu poate fi tratat, atunci se va apela la o unitate specializată, la o secție specializată, sub supraveghere și sub pază”, a mai declarat Cătălin Țone.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *