Prețul aurului atinge un nou record istoric în România. Nu există precedent pe piață
Prețul aurului atinge un nou record istoric în România. Nu există precedent pe piață

Piața metalelor prețioase din România a înregistrat o creștere semnificativă, cu gramul de aur atingând un nou nivel record. Conform datelor furnizate de Banca Națională a României (BNR), prețul aurului a crescut cu 2,06 lei, reprezentând o apreciere de 0,53%.

„Metalul prețios a ajuns la o cotație de 387,6905 lei, de la 385,6265 lei, cât anunțase vineri Banca Națională a României”, menționează sursa citată. Această creștere marchează cel mai ridicat nivel atins vreodată de prețul aurului pe piața românească, înregistrat luni, conform B1TV.

În paralel cu aprecierea aurului, moneda națională a înregistrat o ușoară depreciere în raport cu principalele valute. Euro a fost cotat de BNR la 4,9770 lei, marcând o creștere de 0,04 bani (0,01%) față de cotația anterioară.

Dolarul american a cunoscut o apreciere mai pronunțată, fiind cotat la 4,5425 lei, în creștere cu 2,90 bani (0,64%) comparativ cu vineri. De asemenea, francul elvețian s-a apreciat ușor, fiind calculat de BNR la 5,2961 lei, o creștere de 0,16 bani (0,03%) față de cotația precedentă.

Aceste evoluții pe piața valutară și a metalelor prețioase reflectă o tendință de căutare a activelor considerate sigure în perioadele de incertitudine economică. Experții financiari sugerează că investitorii ar putea căuta refugiu în aur ca o protecție împotriva inflației și a instabilității economice globale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *