Klaus Iohannis, preşedintele României Educate, a insistat în timpul mandatului său pe ideea că educaţia este prioritatea sa numărul 1. Acum, 10 ani mai târziu, Iohannis a ajuns să decoreze un liceu din judeţul Constanţa, care la ultima sesiune de Bacalaureat a avut doar doi elevi înscrişi, dintre care unul care a şi reuşit să promoveze. Profesorii spun că „la început au crezut că a fost o glumă”.

Pe lângă colegiile în care Klaus Iohannis şi soţia sa au predat de-a lungul timpului, Ordinul „Meritul pentru învăţământ” a ajuns şi la un liceu profesional din Judeţul Constanţa, unde la ultima sesiune de Bacalaureat s-au înscris doar două persoane, dintre care un candidat a şi reuşit să promoveze examenul. Este vorba despre despre Liceul Tehnologic din comuna Mihai Viteazul.

La 60 de kilometri de Portul Constanţa se află localitatea Mihai Viteazu, o comună care, până odinioară, era o localitate ca oricare alta. Totul s-a schimbat după ce în inboxul şcolii a apărut subit un mail care anunţa directorul că au fost selectaţi pentru a primi cel mai înalt ordin dedicat unităţilor de învăţământ.

Mituța Borcan, director Liceul Tehnologic Mihai Viteazul„La început am crezut că este o glumă şi că nu este un email care este adevărat. La două trei zile am fost sunată de Administraţia Prezidenţială, care mi-a zis să mă prezint acolo cu un profesor şi un elev.”

Vestea a surprins şi autorităţile locale.

Adrian Costache – primar„Şcoala noastră a fost decorată, nu ştim pe ce criterii. Nu e decizie locală, nu e prezidenţială, eu cred că toate aceste decoraţii au fost luate la decizia inspectoratelor judeţene.”

Cum o asemenea distincţie nu avea cum să vină fără motiv, am întrebat şi profesorii dacă ştiu cum au reuşit să atingă această performanţă.

Profesor„Criteriile distincției domnului președinte au fost clare, pentru implicarea profesorilor în proiecte și pentru dezvoltarea rurală.”

Însă elevii şi oamenii locului sunt convinşi că meritau pe deplin această decoraţie, potrivit A3CNN.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *