Tomac își anunță susținerea pentru referendumul lui Nicușor Dan: „Atâta timp cât vom avea șase orașe într-un singur oraș, Bucureștiul nu se va putea dezvolta”
Tomac își anunță susținerea pentru referendumul lui Nicușor Dan: „Atâta timp cât vom avea șase orașe într-un singur oraș, Bucureștiul nu se va putea dezvolta”

Eugen Tomac, liderul PMP, a declarat că partidul său va susține referendumul inițiat de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, subliniind că atribuțiile care revin în prezent primăriilor de sector ar trebui să fie, de fapt, în responsabilitatea primarului general al Bucureștiului.

Domnul primar general ne-a solicitat o întâlnire și a fost la alianța forțelor de dreapta. Noi avem candidat pe domnul Ludovic Orban, care are un program pentru prioritățile Bucureștiului. Lucrurile sunt foarte simple: legislația inițială a Capitalei era bine definită în ceea ce privește atribuțiile primarului general și ale primăriilor de sector”, a explicat Tomac.

Acesta a criticat modificările aduse legislației în perioada guvernării Năstase (2000-2004), când o parte din atribuțiile primarului general au fost transferate la primăriile de sector. Tomac a susținut că această schimbare a avut loc din cauza unui primar general „incomod” la acea vreme. „Aceste atribuții nu ar trebui să existe la primăriile de sector, pentru că cetățenii așteaptă soluții în primul rând de la primarul general. Chestiunile care țin de dezvoltare, de alocarea resurselor, trebuie să fie coordonate de primarul general”, a declarat liderul PMP duminică într-o emisiune B1TV.

El a continuat criticând starea infrastructurii din Capitală și dezvoltarea urbanistică „haotică”, menționând că este nevoie de un primar general cu autoritatea necesară pentru a rezolva aceste probleme. „Până când nu vom avea un guvern partener al primarului general care să îi redea autoritatea necesară pentru a dezvolta orașul, atâta timp cât vom avea șase orașe într-un singur oraș, Bucureștiul nu se va putea dezvolta”, a adăugat Tomac.

În acest context, el a afirmat că PMP va susține referendumul propus de Nicușor Dan, considerând că este un demers bine-venit pentru a centraliza atribuțiile primarului general și a facilita dezvoltarea Capitalei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *