Ucrainenii atac la rezervele „strategice” ale Rusiei. Dronele au vizat fabricile de alcool
Ucrainenii atac la rezervele „strategice” ale Rusiei. Dronele au vizat fabricile de alcool

Atacurile cu drone efectuate de forțele ucrainene în timpul nopții au vizat mai multe fabrici de alcool din Rusia, provocând explozii și incendii, conform autorităților ruse.

Cel mai grav incident a avut loc la fabrica biochimică Biokhim din regiunea Tambov, unde o explozie a declanșat un incendiu de scurtă durată. Guvernatorul regiunii, Maxim Yegorov, a declarat pe Telegram că, potrivit informațiilor preliminare, nu au fost înregistrate victime.

Biokhim este unul dintre cei mai vechi producători de etanol din Rusia, un produs considerat de importanță strategică. Deși Ministerul rus al Apărării a raportat distrugerea a 18 drone ucrainene în timpul atacurilor nocturne, nu a menționat fabrica din Tambov în raportul său, potrivit B1TV.

În plus, au fost raportate lovituri și în alte regiuni ale Rusiei. În Tula, o regiune aflată în apropiere de Moscova, două distilerii din orașul Yefremov și satul Luzhkovskyi au fost avariate în urma atacurilor cu drone. Guvernatorul Dmitry Miliayev a informat că nu s-au înregistrat răniți și că situația este „sub control”, însă nu a oferit detalii suplimentare despre amploarea pagubelor.

Un alt atac cu dronă a avariat o sală de cazane și o clădire nerezidențială din regiunea Bryansk, situată la granița cu Ucraina. Și în acest caz, autoritățile locale au confirmat că nu au existat victime.

Aceste atacuri reflectă intensificarea conflictului și extinderea acestuia către obiective strategice din interiorul teritoriului rusesc.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *