Staff-ul de campanie PNL pentru alegerile locale a fost stabilit de președintele formațiunii, Ludovic Orban. Așa cum era de așteptat, prim-ministrul, care este și șeful Partidului Național Liberal, s-a înconjurat de oamenii de încredere pentru a se asigura că lucrurile merg bine în competiția pentru primării și consiliile locale de pe 27 septembrie.
Ludovic Orban va fi șeful de campanie, secondat de Robert Sighiartău, actualul secretar general al partidului, cel care se va ocupa, de fapt, de bunul mers al campaniei electorale. Ludovic Orban nu l-a uitat și pe Dan Motreanu, unul dintre europarlamentarii liberali. Acesta se va ocupa, potrivit surselor citate, de organizarea evenimentelor de campanie. Și actualul vicepremier Raluca Turcan va avea un rol esențial în campania electorală a liberalilor. Astfel, Turcan ar urma să se ocupe de comunicare şi relaţia cu presa, relatează PsNews.
Mai departe, europarlamentarul Rareș Bogdan se va ocupa de strategia politică, inclusiv pentru comandarea de sondaje şi a analizelor, iar Alina Gorghiu va avea drept sarcină analiza competitorilor, fără a fi clar ce anume presupune acest lucru.
Ludovic Orban i-a adus în echipa de campanie și pe trei dintre cei mai renumiți europarlamentari liberali: Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă și Siegfried Mureșan. Fostul președinte al PNL București ar urma să se ocupe de aspectele economice, Mureșan ar urma să se ocupe de impunerea deciziilor în filiale, iar programul electoral pentru locale îl va avea responsabil pe Gheorghe Falcă.
Una dintre deciziile care a stârnit reacții în partid este alegerea deputatei Cristina Trăilă ca şefă a Departamentului juridic pentru campanie, deşi partidul are jurişti mai pricepuţi. Potrivit unor surse din partid, Orban a recurs la asta drept o recompensă politică, anul trecut Orban fiind angajat al firmei de avocatură a lui Doru Trăilă, soţul deputatei PNL, unde a acordat „consultanţă tehnică” în valoare de 90.000 de lei, susțin surse politice pentru Adevărul.
Staff-ul de campanie PNL în lupta electorală COVID
Premierul Ludovic Orban a declarat recent că va fi o campanie pentru alegerile locale fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.
„Am adoptat în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii” a afimat prim-ministrul.
Premierul a adăugat că şi în organizarea secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie împotriva infectării.
„În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a precizat el.