Proiect de lege pentru internarea bolnavilor infectați cu coronavirus anuntat de nelu tătaru
Proiect de lege pentru internarea bolnavilor infectați cu coronavirus anuntat de nelu tătaru

Proiect de lege pentru internarea bolnavilor infectați cu coronavirus – acesta  este pregătit de Guvern, a anunțat vineri ministrul sănătății Nelu Tătaru. Legea este necesară după publicarea motivării Curții Constituționale, care apreciase că dacă acest lucru se face printr-un ordin de ministru, ca până acum, se încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Nelu Tătaru a explicat că Guvernul pregăteşte un proiect de lege pentru a se conforma recomandărilor Curtii Constituţionale şi a defini mai clar noţiunile de boală transmisibilă: ”Referitor la deciziile CCR şi motivarea în care se specifică că necesită nişte clarificări, ţin să precizăm că lucrăm la un proiect şi avem nevoie de implicare activă. Tot ce ţine de carantină rămâne în continuare ca recomandări. Interpretarea particulară sau personală a acestor decizii poate duce la efecte nedorite. Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toţi pacienţii cu simptome uşoare, să rămână de bază izolarea timp de 14 zile, e măsura care a dus la rezultatele pe care le-am avut. Acea izolare pe care am păstrat-o şi noi, rămâne de bază” a spus ministrul sănătății, potrivit PsNews.

Proiect de lege pentru internarea pacienților. „Ne pregătim pentru un proiect legislativ care să definească boală transmisibilă, tratament, carantină, izolare. Reglementările care nu sunt conforme, suntem în măsură să le putem reaşeza legislativ, dar avem nevoie de colaborarea dumneavoastră tocmai pentru a putea gestiona acest moment. Avem în continuare focare care se nasc, dincolo de cele pe care le ştiam, cele vechi. Ţine doar de noi în respectarea acestor reguli” a punctat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat vineri că în acest moment numărul de locuri în terapie intensivă în Bucureşti este scăzut şi că se merge spre o rată de transmitere a coronavirului de 1,4 şi că guvernul va decide noi măsuri de relaxare doar dacă evoluţia îmbolnăvirilor o va permite. (n. R, rata de transmitere, adică un bolnav dă mai departe boala, statistic, la 1,4 persoane)

”Dacă am recomandat şi recomandăm în continuare păstrarea unor reguli, am văzut că se respectă din ce în ce mai greu. Avem un început de transferuri de pacienţi în terapii intensive, avem un număr scăzut de locuri pentru pacienţi la terapie intensivă”, a mai spus Tătaru, după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban la Palatul Victoria.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *