Locuri la ATI sunt în acest moment în București, susține premierul Ludovic Orban, care afirmă că au fost găsite soluțiile pentru ca bolnavii infectați cu coronavirus care au nevoie de terapie intensivă să nu mai fie transportați în alte localități.
Capacitatea de tratare a fost mărită în Capitală, a afirmat premierul Ludovic Orban.
„Am un raport care arată, pe de o parte, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă care a fost realizată de autorităţi şi, de asemenea câteva elemente de creştere a capacităţii în continuare. Obiectivul nostru e să creştem constant capacitatea de tratare a pacienţilor, atât în secţiile de terapie intensivă, cât şi în secţiile normale. Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii. Spitalul Colentina redevine spital COVID, unde sunt câteva sute de paturi şi 30 de paturi la secţia de terapie intensivă. De asemenea, s-a pus în funcţiune tirul la Spitalul Nasta, Spitalul Malaxa va intra în cursul acestei săptămâni în dispozitivul de spitale în care se tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, avem ca obiectiv creşterea capacităţii şi în spitalele care au fost până în prezent: la Matei Balş, la Babeş, la Witting, la Spitalul Judeţean Ilfov. (…) S-a făcut o analiză pe fiecare regiune şi sunt identificate soluţii de creştere a capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă”, spus Orban, potrivit Digi24.
Locuri la ATI suplimentate. Tot pentru creșterea capacității în spitale pentru persoanele infectate cu COVID, Guvernul elaborează o ordonanță de urgență pentru angajarea tuturor studenților la medicină care au luat examenele la finalul rezidențiatului.
Proiectul de OUG prevede angajarea imediată a tuturor absolvenţilor care au luat examenul la finalul rezidenţiatului în specializările legate de Covid, cum ar fi cele de urgenţă, anestezie pentru terapie intensivă, infecţioase, epidemiologie.
„În continuare căutăm să suplimentăm resursa umană. Salut deciziile Universităţilor de Medicină care au încurajat studenţii să îşi facă practica în sistem de voluntariat pentru a susţine activitatea Direcţiilor de Sănătate Publică. Constant ne gândim la noi soluţii pentru a creşte capacitatea de tratare. Am adoptat ordonanţa de urgenţă în care am implicat medicii de familie în urmărirea evoluţiei bolii în cazul celor asimptomatici şi cu forme uşoare. Încercăm să ne adaptăm la orice situaţie”, a mai spus premierul.