Emmanuel Macron are coronavirus. Președintele Franței a fost testat pozitiv la SARS-COV-2 și se va autoizola timp de șapte zile, au anunțat reprezentanții Palatului Elysee, potrivit Euronews și AFP.
După diagnosticul stabilit de „testele RT-PCR efectuate după apariția primelor simptome”, președintele francez „se va autoizola pentru șapte zile”, dar „va continua să lucreze și să își desfășoare activitățile de la distanță”, a precizat președinția franceză, într–un comunicat de presă.
„În concordanță cu recomandările sanitare aplicabile pentru toată lumea, Președintele Republicii se va autoizola pentru șapte zile. El va continua să lucreze și să își desfășoare activitățile de la distanță”, spune președinția.
Emmanuel Macron are coronavirus. Conform postului francez de știri BFMTV, până în acest moment președintele Emmanuel Macron nu a dezvoltat vreo formă serioasă a bolii.
Premierul francez Jean Castex se va autoizola și el, astfel că nu va merge la Senat, deși așa planifica inițial, au anunțat reprezentanții săi.
Franța a trecut de 2,4 milioane de cazuri confirmate de COVID-19. La nivel global au fost depistate peste 74,6 milioane de îmbolnăviri, arată datele centralizate joi de Worldometer.
Ce alți lideri mondiali au mai avut coronavirus
Emmanuel Macron se alătură seriei de șefi de stat sau de guvern din spațiul euroatlantic care au fost diagnosticați cu infecție cu SARS-CoV-2, după Donald Trump și Boris Johnson. Dintre toți, cazul premierului britanic pare să fi fost cel mai grav, în condițiile în care demnitarul din arhipelag ajungea să fie internat la Terapie Intensivă. Totuși, nici președintele SUA nu a fost ocolit de efectele nefaste ale bolii și a stat câteva zile la Spitalul Militar Walter Reed, în plină campanie electorală – tot el avea să fie și protagonistul uneia dintre cele mai rapide recuperări, relatează B1TV.
În primăvara anului 2020, când Europa era traversată de un prim aplomb al crizei COVID-19, din Marea Britanie venea vestea nefastă că însuși premierul Boris Johnson a fost testat pozitiv. Deși apropiații săi susțineau că e în stare bună și muncește din greu, el era transferat în cele din urmă la o secție de terapie intensivă și a fost în pericol „să încaseze una pentru echipă”, după cum cataloga momentul tatăl său, Stanley.
În debutul lunii septembrie, când Donald Trump era într-un tur de forță specific campaniilor electorale americane tradiționale, președintele în exercițiu al SUA anunța că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Ulterior, în ceea ce apropiații săi au descris ca fiind o măsură de precauție, liderul american ajungea să fie internat în spital, însă părăsea Centrul Walter Reed după doar trei zile de spitalizare și revenea în campanie cu o energie de neclintit.