Coronavirusul NU a fost fabricat în laborator, ci a apărut în mod natural, susține prof. Dr. Viorel Alexandrescu, fostul director al Institutului Cantacuzino din București. Profesorul doctor este actualul șef al Centrului Național de Referință pentru Gripă și spune despre SARS-COV-2 că este un virus care „a bătut toate recordurile”.

„SARS-CoV-2 nu este nicidecum un virus scăpat din laborator. Este un virus care a bătut toate recordurile. El se elimina pe cale respiratorie, prin salivă, prin secreție oculară, se transmite prin sânge la donatori, pe cale fecalo-orală, prin spermă. Deci, a bătut toate recordurile. Este un virus care nu-i făcut în laborator! Natura este cel mai performant laborator. Natura poate să creeze monștri”, a explicat profesorul

Potrivit acestuia, SARS-CoV-2, provine din SARS-COV-1, virus care a evoluat în gazde animale până când a ajuns din nou la om și se transmite așa cum vedem în prezent. Așadar, coronavirusul nu a fost fabricat, susține specialistul.

Vorbind despre despre imunitatea asigurată de vaccin, profesorul afirmă că „asta nu o știe nimeni”

„Se pare că două doze sunt suficiente. Moderna a încercat și cu trei doze dar au constatat că nu se câștigă foarte mult în anticorpi, dar apar reacții secundare mai multe. Și atunci, au ajuns la concluzia că sunt suficiente două doze. Dar gândiți-vă că pentru vaccinarea a 300 de milioane de oameni, trebuie fabricate 600 de milioane de doze”, a mai explicat specialistul, care recomandă în continuare românilor să fie atenți și să-și protejeze sănătatea.

„Populația trebuie să respecte regulile de prevenție. Israelul a instituit timp de două luni un blocaj destul de serios și infectările au scăzut foarte mult. Romanul trebuie să se obișnuiască cu restricțiile. Știți cum este? Viața este mai scumpă decât orice. Orice se poate relua: chiar și o economie care e distrusă se poate reface. Dar viață o mai aduci înapoi? Nu!”, a explicat prof. dr. Alexandrescu pentru Adevărul.

Dr. Adrian Marinescu, despre sechelele provocate de COVID-19

Dr. Adrian Marinescu, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, a comentat pentru B1.ro complicațiile care pot apărea în urma infectării cu COVID-19, mai ales pentru persoanele vârstnice, cu sau fără comorbidități, principalele persoane vizate care pot suferi complicații și pot rămâne cu sechele.

Expertul în sănătate atenționează cu privire la confuzia dintre sechele și formele prelungite ale bolii, care se caracterizează prin diferite simptome, precum stările de oboseală. Sechelele sunt mult mai grave și vizează apariția unor afecțiuni la alte organe afectate în urma infecției cu SARS-COV-2.

„Trebuie făcută diferența între forma prelungintă a bolii și sechelele. Sechelele pot fi nu neapărat pulmonare. Pot fi neurologice, renale. Practic, organele mari pot să dea sechele în momentul în care au fost afectate, o afectare importantă, cu infecții active.

Este foarte greu de spus dacă aceste sechele vor fi permanente sau pentru o anumită perioadă de timp. Pacienții vor avea nevoie de o monitorizare din partea specialistului: imunolog, neurolog, nefrolog și așa mai departe”, a declarat medicul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *