Călătoriile nu vor mai fi ca înainte de pandemie, atrage atenția Brian Chesky, CEO al Airbnb, pentru că tendințele și percepția publică s-a schimbat. Oamenii vor căuta de acum orașele mici, în care să petreacă alături de prieteni și familie, crede fondatorul celei mai mari platforme de home sharing din lume.
Turismul tradițional și vizitarea destinațiilor globale de top se vor reduce semnificativ, în condițiile în care oamenii vor dori să călătorească în comunități mai mici și să zboare mai puțin pentru întâlniri de afaceri, relatează reuters, citat de B1TV.
Călătorii „tânjesc după ceea ce li s-a luat”, a spus Chesky. „Nu tânjesc să vadă Times Square. Ce doresc să facă este să își vadă prietenii și familiile pe care nu le-au mai văzut de mult timp”, a adăugat șeful Airbnb.
La fel ca toată industria turismului, și Airbnb a fost lovit de pandemia de COVID-19 la începutul anului 2020. Afacerea a scăzut cu 80% în circa opt săptămâni.
Călătoriile nu vor mai fi ca înainte de pandemie. Cu toate acestea, pe măsură ce lockdown-urile au fost relaxate, tot mai mulți călători au preferat să rezerve case în loc de hoteluri, ajutând Airbnb să obțină un profit-surpriză pentru al treilea trimestru. Firma, cu sediul în San Francisco, a câștigat din interesul crescut în închirierea de case departe de marile orașe.
Platforma de închiriere a anulat rezervările de partajare a locuințelor (home-sharing) în zona Washington DC, pentru inaugurarea președintelui-ales Joe Biden de săptămâna viitoare, de teama posibilității de a izbucni noi violențe în capitala americană. Noul președinte al Statelor Unite va depune jurământul de învestitură în 20 ianuarie.
Avertismentul OMS despre 2021
Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment cu privire la răspândirea noului coronavirus în cel de-al doilea an al pandemiei, despre care spune că ar putea fi chiar mai greu decât 2020, mai ales pe fondul apariției unor tulpini cu grad mult mai mare de transmitere.
Experții sunt de părere că situația s-ar putea agrava în anumite țări, ca urmare a schimbărilor înregistrate la nivel de amestec social în perioada sărbătorilor de iarnă. Totodată, OMS a tras un semnal de alarmă referitor la faptul că varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie a fost detectată în 50 de state. De asemenea, varianta descoperită inițial în Africa de Sud a fost identificată în 20 de state.
„Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură având în vedere unele dintre dinamicile transmisiei”, a afirmat Michael Ryan, directorul OMS pentru urgențe sanitare, transmite Reuters.
Totodată, OMS atrage atenția asupra faptului că numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește în perioada următoare, ca efect al atitudinii populației în perioada sărbătorilor de iarnă.
„Cu siguranță s-ar putea întâmpla în emisfera nordică, în special în Europa și în America de Nord, unde am văzut obiceiurile de sezon, nerespectarea măsurilor de distanțare, grupuri de persoane strânsă să socializeze, îmbrățișări și vizite la cumpărături – fiind factori ce au condus la o răspândire crescută a SARS-CoV-2 în tot mai multe țări”, a mai precizat el.