Senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu, a făcut câteva precizări despre redeschiderea școlilor dar și despre ultimele noutăți din coaliția PNL – UDMR – USR – PLUS, într-o  intervenție la Antena 3.

„Este foarte bine să ne luăm și după măsurile luate de alte țări europene. Vrem, nu vrem, suntem obligați să ne uităm și peste graniță să vedem care sunt deciziile luate și de ceilalți”, a precizat Alina Gorghiu, oferind și câteva exemple de țări unde unitățile de învățămând s-au deschis”, a spus Alina Gorghiu.

„În Austria, începând cu 7 februarie, sub rezervă evoluției epidemiologice, învățământul primar și secudar vor reveni prin rotație la învățământul față în față. Același lucru se întâmplă și în Belgia, în format hibrid. Bulgaria, învățământ față în față din 4 ianuarie. Cehia, grădinițe deschise. Cipru… iar lista poate continua.Sunt trei țări care au decis să păstreze învățământul în online: Danemarca, Portugalia și Germania, în anumite landuri”, a spus senatoarea Alina Gorghiu.

„Dar cu mențiunea că se va deschide învățământul față în față, pe măsură analizei epidemiologice.Că atare, concluzia mea, fără niciun fel de analiză politică, va spun că îmi doresc teribil să avem o redeschiderea a grădinițelor și a școlilor cât mai curând posibil, bineînțeles în condiții de siguranță”, a declarat Alina Gorghiu, senatorul PNL.

Alina Gorghiu: Lumea care se uită la noi s-a plictisit de povești spuse în campanie care nu se mai concretizează

„Lumea care se uită la noi s-a plictisit de povești spuse în campanie care nu se mai concretizează. Dacă acest partid, coaliție, nu va face ce trebuie, vom avea de plătit imens ca și clasa politică.Când ai câștigat în alegeri 24%, beneficiezi în Coaliție de atâtea posturi. Ca atare, este imposibil că fiind cu UDMR și USR-PLUS la masă negocierilor să iei tu toate pozițiile de prefect în România”, a mai spus senatoarea.

„Rezultatul te-a împins către o bucățică mai mică în negociere. Sunt sigură că a fost o negociere dură și destul de complicată. Îmi pare rău pentru filialele care au pierdut această poziție de prefect.” a spus Alina Gorghiu, făcând referire la colegul de partid Alin Tișe, care a avut o reacție vehementă după ce PNL a pierdut prefectura Cluj în favoarea UDMR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *