Rezultatele la titularizare au fost un dezastru, ceea ce înseamnă că avem o generație de profesori insuficient de pregătită pentru a transmite cunoștințe elevilor. Doar aproximativ un sfert din candidații care au dat examenul de confirmare pe post au reușit să ia note peste șapte, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.
Rezultatele la titularizare. Din cei 34.000 de candidați înscriși la Titularizare, doar 11.000 au reușit să ia peste nota 7. Restul „s-au pierdut pe drum”, au fost excluși pentru fraudă sau au picat. Au fost chiar și 15 note de 1. Mai rău, nici profesorii care au corectat lucrările nu au excelat: 97% din note au fost schimbate în urma contestațiilor, a precizat Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune B1TV.
„Realitatea e încă și mai tristă pentru că am avut peste 34.000 de candidați înscriși, 27.000 au ajuns să susțină proba scrisă. Deci de la 34.000 la 27.000 s-au pierdut pe drum. Au ajuns 25.000 de lucrări corectate, pentru că s-au mai pierdut și alții. Iar din 25.000, doar 11.000 au reușit să ia peste nota 7.
Peste 5.000 de candidați nu au reușit să ia nota 5. Avem 15 candidați care au luat nota 1. Ce să faci cu nota 1? Ce profesori să devii când tu ai luat nota 1? Avem candidați excluși pentru fraudă. Deci o experiență tristă la titularizarea de anul acesta”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.
Ministrul Educației a remarcat apoi probleme și în rândul profesorilor care au corectat lucrările: „Știu că o să supăr foarte multă lume, dar avem probleme inclusiv cu profesorii care au corectat, pentru că 97% din note au fost schimbate în urma contestațiilor. Au fost 6.245 de contestații și peste 6.000 s-au soldat cu schimbarea notei. Au fost diferențe chiar și între 4 și 5 puncte, adică cineva care a luat nota 3 s-a trezit cu nota 8 sau invers. E absolut inadmisibil! E un viciu major pentru profesorii care au făcut acea corectare. Am identificat acele situații și-i asigur că, atât timp cât voi avea decizia, nu vor mai corecta. Măsura e de digitalizarea la corectare”.
Leave a comment