Orban nu regretă că l-a propus pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, iar între timp a devenit contracandidatul său. Actualul președinte al PNL susține că a avut alte regrete după anumite decizii politice, dar aceasta nu este una din ele, mai ales că soluția Florin Cîțu prim-ministru a fost agreată de USR-PLUS.
Ludovic Orban a fost întrebat la B1TV dacă regretă că l-a propus pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, la discuția cu președintele României și la negocierile cu restul partidelor din coaliția de guvernare.
„Nu, este prematur să spun așa ceva! În analiza unei propuneri trebuie să te gândești la modul în care își exercită funcția pentru care l-ai propus.
Sigur că întotdeauna este loc de mai bine, sigur că din punct de vedere politic nu m-aș fi așteptat ca Florin Cîțu să fie contracandidatul meu, dar nu regret” a răspuns Ludovic Orban.
Orban nu regretă că l-a propus pe Florin Cîțu. Președintele PNL a explicat apoi că propunerea lui Florin Cîțu a însemnat ieșirea dintr-un impas.
„În general, doar atunci când este de domeniul evidenței, am obiceiul să regret o decizie politică pe care am luat-o într-un moment sau altul. Florin Cîțu a fost prima propunere, după cinci zile de blocaj în negocieri. Am venit cu două propuneri de premier și la negocieri, cei care au decis, premierul între mine și Florin Cîțu au fost cei de la USR”, a precizat Ludovic Orban.
Ludovic Orban a adăugat că într-o coaliție politică contează dialogul și căutarea punctului comun al deciziilor, ca acestea să poată fi susținute de toți membrii coaliției.
„Am experiența conviețuirii în coaliție și în general, sunt un om de cuvânt. Un om care în momentul în care a dat mâna cu cineva este loial angajamentului pe care și l-a luat.
Viața într-o coaliție nu este o viață simplă, armonizarea punctelor de vedere este o activitate de zi cu zi, cu atât mai mult cu cât, să fim cinstiți, coaliția nu este o coaliție foarte omogenă din punct de vedere programatic, al felului de a fi (…) Totuși, este foarte important să se găsească o cale de dialog, să se caute acele puncte comune ale deciziilor, ca ele să poată fi susținute de toți membrii coaliției de guvernare”.