Piese de schimb și carburanți sunt furate din gestiunea STB, susține directorul societății, care atrage atenția că sunt angajați care fac bani din furtul și vânzarea de motorină și piese auto.
Directorul STB, Adrian Criț, a spus că au existat angajați care au furat carburanți și piese de schimb din societate.
„Sunt în rapoarte. Ultimul raport pe care l-am primit de la colegii mei a venit în urmă cu câteva săptămâni. Scrie negru pe alb, pe de-o parte care este supraconsumul de combustibil creat, pe de altă parte sunt cazuri punctuale de angajați prinși furând combustibil. Legat de piese, există un raport al Controlului Financiar de Gestiune unde se raportează faptul că s-a semnat procese verbale de recepție fără ca să intre în magazie” a declarat joi seară directorul STB într-o emisiune B1TV.
Grvea STB a fost suspendată joi după amiază de o instanță a Tribunalului București, dar angajații au refuzat să intre la lucru, vineri dimineață. Decizia privind suspendarea grevei a fost trimisă în fiecare punct de lucru, a mai spus directorul societății, care a răspuns astfel liderului de sindicat de la STB, Vasile Petrariu. Acesta spusese că nu a primit decizia Tribunalului București.
„S-a plimbat prin toate punctele de lucru ale STB. Am informații de la șefii de autobaze și din depouri că domnul Petrariu manipulează în continuare angajații și din păcate nu respectă călătorii din București.”
Vasile Petrariu: „Decizia trebuie să ajungă la noi. Eu nu știu unde a trimis-o directorul general. Aș fi și eu curios să ne-o trimită și nouă”.
Pe de altă parte, directorul STB spune că decizia a fost adusă la cunoștința tuturor angajaților.
„Este o grevă pe care domnul Petrariu a susținut-o, pe care a creat-o împotriva bucureștenilor și a cetățenilor din municipiul București și din județul Ilfov sau cumva manipulează din nou că el nu știe, dar angajații știu. Deci o asumă. O să îi trimit acum în seara asta comunicatul transmis în toate autobazele plus decizia instanței.
Avem un regulament intern care face parte din contractul colectiv de muncă. Fiecare angajat are drepturi și obligații față de societate, așa cum noi avem drepturi și obligații față de cetățenii bucureșteni. Vom respecta tot ceea ce scrie în contractul colectiv de muncă. Sunt cercetați disciplinar și în funcție de gravitatea situației se vor lua măsurile în conformitate cu clauzele”, a spus Adrian Criț.
Liderul sindical de la STB se face pasibil de toate penalitățile și toate veniturile neîncasate pentru ziua de joi, inclusiv consumul de energie electrică, consumul prezumat, suma ridicându-se la circa 10 milioane de lei, a precizat directorul societății.
Leave a comment