Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la plecarea de la Palatul Parlamentului, că UDMR nu acceptă să piardă ministerul Dezvoltării. „Nu e posibil ca UDMR să fie de decor în coaliție, să stăm cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul în fiecare lună”, a spus Kelemen.

Întrebat dacă este adevărat faptul că UDMR nu vrea să renunțe sub nicio formă la ministerul Dezvoltării, Hunor a răspuns: „În acest moment, această afirmație este destul de corectă”.

„Prioritățile noastre pentru ministerul Dezvoltării sunt luate din programul de guvernare: dezvoltarea României, dezvoltare echilibrată, corectă, eficientă și transparentă”, a explicat Kelemen Hunor. Întrebat dacă doar partidul său poate atinge aceste obiective, liderul UDMR a spus: „Oricine o poate face. De exemplu, și noi putem conduce Guvernul cinci luni și putem conduce și Ministerul Afacerilor Interne”.

Kelemen Hunor afirmă cu nu știe de ce liberalii își doresc atât de mult ministerul Dezvoltării: „Probabil asta este strategia lor de negociere”.

„Uniunea poate să rămână cu portofoliile actuale, restul să le împartă colegii. Eu nu vreau să iau nimic de la nimeni, nu am pretenții. Am renunțat, dacă mergem pe ideea rotației, să dăm noi prim-ministrul pentru 5-6 luni, cât ar veni. Am renunțat la multe lucruri, nu vreau să intru în detalii. Am acceptat anumite situații”, a declarat Kelemen Hunor.

„Nu suntem sabotați de nimeni, noi am fost extrem de corecți. Trebuie să depășim faza negocierilor. Guvern vom avea. Fără noi se poate face majoritate, nu este o chestiune aritmetică, ci una politică. Asta e decizia, să avem un guvern”, a mai spus liderul UDMR, Kelemen Hunor, scrie Digi 24.

 Cu privire la anunțul lui Marcel Ciolacu, referitor la o retragere a PSD din discuții dacă se retrage UDMR, Kelemen Hunor a precizat că nu a solicitat ajutorul social-democraților la negocieri. „Nu am cerut sprijinul nimănui. Stau destul de bine pe picioarele mele”, a mai adăugat liderul UDMR.

„Pe SIIJ ne-am înțeles. Au mers colegii să facă un text. Am discutat că se va face desființarea și reorganizarea SIIJ prin lege”, a mai adăugat liderul UDMR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *