ludovic orban
ludovic orban

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a spus sâmbătă, la Digi24, că o construcție precum cea dintre PSD și PNL va rezista atâta timp cât ea va fi necesară social-democraților. Despre un guvern PSD – PNL, Orban spune că e „împotriva voinței dominante a alegătorilor celor două partide”.

Întrebat în cadrul emisiunii „În fața ta” de la Digi 24, cât va rezista construcția PSD – PNL, Orban a spus tranșant: „Atâta timp cât PSD va considera necesar prezența la guvernare. Dacă PSD va simți că pierde din guvernarea cu PNL – și vă garantez că pierde – e gata”, a spus Orban.

Ludovic Orban a precizat că a văzut analizele sociologice. Astfel, un guvern PSD ar fi avut un sprijin mai mare decât un guvern PSD – PNL.

„Aproape două treimi din votanții PNL nu erau de acord ca PNL să intre în guvern cu PSD și peste jumătate din votanții PSD nu erau de acord ca PSD să intre în guvern cu PNL”, a mai spus fostul președinte al liberalilor.

Potrivit lui Ludovic Orban, un guvern PSD – PNL este unul „împotriva voinței dominante a alegătorilor care au votat cu cele două partide”.

Întrebat cine va rămâne în Guvern și cine va fi dat afară în cazul în care PSD și PNL nu se vor mai înțelege, Ludovic Orban a spus:

„PNL nu cred că va mai avea capacitatea să refacă o altă majoritate parlamentară în cazul în care dă PSD afară. Simplul fapt că stai la masă cu PSD-ul ca să negociezi formarea unui guvern deja te compromite. Nu te mai spală șapte ape după ce ai făcut lucrul ăsta. Dacă și materializezi guvernul cu PSD, înseamnă că trădarea e totală și definitivă. Înseamnă că nu ții cont de ceea ce au spus oamenii și tu ești de acord cu ce se va întâmpla”, a mai spus Ludovic Orban

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *