Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reclamă că Hotelul Triumf, monument istoric, este lăsat să se degradeze. ”Toată conducerea RAPPS trebuie zburată urgent din funcţie şi să răspundă în faţa legii”, afirmă primarul, care anunţă că va discuta cu reprezentanţii Ministerului Culturii pentru remedierea situaţiei.
”Aşa arată Hotelul Triumf din inima Bucureştiului, pe Şoseaua Kiseleff. Clădirea este monument istoric şi în luna septembrie a anului trecut a avut un incendiu la acoperiş. De atunci şi până acum este lăsat să se degradeze. Între timp, au trecut destule ploi şi zăpezi”, a scris, duminică, pe Facebook, Clotilde Armand, adăugând câteva fotografii.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, crede că managementul RAPPS, de care aparţine clădirea, ar trebui demis.
”Clădirea aparţine de RAPPS, iar conducerea nici măcar nu a avut interesul să acopere cu o folie zona incendiată din acoperiş. Pentru asemenea incompetenţă şi distrugere cu premeditare a unui monument istoric sunt de părere că toată conducerea RAPPS trebuie zburată urgent din funcţie şi să răspundă în faţa legii. Voi discuta cu reprezentanţii din Ministerul Culturii pentru a stabili cum poate Primăria Sectorului 1 să contribuie urgent la remedierea situaţiei”, a mai anunţat Clotilde Armand.
Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere Avocatului Poporului un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1, despre care afirmă că se desfăşoară, „de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii emise de fostele administraţii ale Bucureştiului sau ale Sectorului 1, cum este cel din strada Modrogan nr. 1A”.
„În calitatea dumneavoastră de apărător al drepturilor cetăţenilor, vă rugăm să vă exprimaţi un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1, care se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii cel puţin discutabile emise de fostele administraţii ale Bucureştiului sau ale Sectorului 1, cum este cel din strada Modrogan nr. 1A. Locuitorii Capitalei au dreptul să beneficieze şi să se bucure de clădirile valoroase construite de înaintaşii lor care dau un farmec aparte acestui oraş. De asemenea, au dreptul să trăiască într-un oraş cu cât mai multe spaţii verzi care să le asigure o cât mai bună calitate a vieţii. De aceea, vă rugăm ca împreună să le apărăm aceste drepturi şi să stopăm distrugerea clădirilor istorice şi a patrimoniului verde din Bucureşti”, se arată în documentul adresat AP pe care Clotilde Armand l-a postat, vineri, pe Facebook.
Leave a comment