Un deputat de la o comisie care nu are nicio legătură cu siguranța națională pleacă în Panama la o conferință despre intelligence. Parlamentarul va avea avion plătit, diurnă și cazare din bugetul Camerei Deputaților.
În Parlament numără egalitatea de gen, în Panama discută geopolitică
Andi Gabriel Groșaru a solicitat Biroului Permanent să-i deconteze cheltuielile la lucrările Forumului Parlamentar de Intelligence și Securitate. Conform memorandumului adoptat de Biroul Permanent la conferință urmau să se discute aspecte legate de crimă organizată transfrontalieră, traficul de ființe umane, finanțare ilicită, apărare maritimă, securitate transfrontalieră.
În mod normal aceste teme de discuție nu au nicio legătură cu background-ul parlamentarului. Groșaru este membru în Comisia de Egalitate de Șanse din Camera Deputaților. Înainte de asta el a fost membru al comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic. Practic nimic din activitatea parlamentarului nu îl recomandă pentru excursia în Panama.
Nici educația nu-l recomandă pe Andi Groșaru pentru aspecte care țin de ceva transfrontalier. El are un atestat în turism și este licențiat în Economie și Științe Juridice. Ca experiență, înainte de politică, Groșaru a fost avocat, lichidator și angajat al statului la RA APPS.
Renegat de celelalte minorități
Andi Gabriel Grosaru este deputat neafiliat de etnie italiana. Deputatul care se află la al doilea mandat în parlament a fost afiliat grupului de minorități dar între timp a fost exclus, potrivit deciziei grupului.
Funcția de deputat se transmite din generație în generație. Tatăl actualului deputat a fost la rândul său parlamentar din partea Asociației Italienilor din România. ONG-ul este condus de mama actualului deputat.
Andi Groșaru – sancționat de colegii din Parlament
Andi Groșaru, a fost dat afara din sedintă Comisiei pentru legi speciale, cu propunere de tăiere a indemnizatiei cu 50%: ”Această situație care este intolerabilă și anume un coleg deputat care nu este membru al acestei Comisii se află sub incidența Articolului 14.
Comportamentul injurios sau calomniator, utilizarea violenței fizice sau verbale de către un parlamentar la adresa unui alt parlamentar care este membru al Comisiei constituie abatere disciplinară și se sancționează cu evacuarea persoanei în cauză din sala de ședință”, conform președintelui comisiei.