Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, întrebat despre discuțiile din coaliție pe bugetul pentru 2021, că „nu sunt tensiuni”, însă fiecare ministru trebuie să prezinte „un set de măsuri, de reformă”. Acesta a spus că pensiile vor crește în 2021, însă a evitat să înainteze un procent.

Florin Cîțu, despre bugetul pe 2021: Nu sunt tensiuni în coaliție. Punctul de pensie în 2021 va fi mai mare decât în 2020

„Cheltuilelile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde de lei. Deja cresc cheltuielile și alocațiile cu înca 2,3 miliarde de lei. 11 miliarde în plus. Pensiile anul acesta vor fi mai mari decât pensiile de anul trecut, asta e cert și bugetul se construiește pe legislația în vigoare. Coaliția are un obiectiv foarte clar, pensiile să fie bazate pe contributivitate. Punctul de pensie în 2021 este mai mare decât în 2020. Ne uităm la mai multe variante dar când discutăm despre pensii trebuie să ne uităm pe termen lung”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu susține că nu sunt tensiuni în coaliție și că bugetul ar putea fi finalizat săptămâna viitoare.

„Introducem reforme care au fost amânate de 30 de ani sau măsuri care au avut un efect devastator trebuiesc modificate pentru a crea o sustenabilitate. Este important pentru noi să menținem încrederea pe care am câștigat-o anul trecut față de investitori, Comisia Europeana și agențiile de rating. Este un buget care pune bazele unei economii puternice. Mai mult, analiza pentru acest buget e puțin diferită, pentru că începem bugetarea multianuală”, a spus Florin Cîțu.

„Deficitul trebuie să rămână în limita de 7% în acest an. Am avut o discuție cu toți miniștri pentru că am cerut un set de măsuri, de reformă de la fiecare minster și vreau mai multe detalii. (…) Sper să venim cu bugetul săptămâna viitoare în Parlament. Nu sunt tensiuni în Coaliție, vrem să livrăm reforma promisă”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu susține că bugetul pentru anul 2021 are în vedere mai multe măsuri discutate deja în spațiul public. Printre acestea, reforma companiilor de stat, reforma legii salarizării și a pensiilor dar și eliminarea unor cheltuieli ineficiente din buget.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *