Raed Arafat, despre legea vaccinării obligatorii: „Pe partea de COVID clar este voluntară”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, duminică, la Antena 3, că vaccinarea anti-COVID-19 nu va fi obligatorie în România, dar a atras atenția că sunt campanii extrem de agresive împotriva imunizării populației.

„Nu cred că ministerul sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară.” a subliniat Raed Arafat.

„Toate campaniile anti-vaccinare, folosirea unor decese care s-au dovedit clar că nu au nicio legătură cu vaccinul, sunt extrem de periculoase. Și dacă fac ceva, întârzie momentul în care noi putem sa ajungem intradevar sa luam masuri serioase de relaxare si revenire la normalitate”, a spus Raed Arafat, șeful DSU.

Șeful DSU a prezentat bilanțul testelor și vaccinurilor în Romania și a explicat care este evoluția zilnică a cazurilor de infectare cu COVID-19, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3.

„În ultima perioadă suntem pe un platou, nu putem să spunem că scădem semnificativ sub. Sunt zone în care cazurile au scăzut, sunt foarte puține zone care sunt egale sau la creștere.Numărul de cazuri a scăzut datorită măsurilor luate în ultima vreme. Și nu sunt măsuri atât de dure, față de alte țări”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat spune când ne întoarcem la viața normală. Care este singura condiție

Reîntoarcerea la viața normală, fără măști și distanțare, va veni cel mai probabil la toamnă, a estimat Raed Arafat, dacă vaccinarea va continua într-un ritm susținut. Condiția este să nu apară o nouă tulpină a virusului la care vaccinurile de pe piață să nu mai fie eficiente, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Nu cred că ministerul sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară.” a subliniat Raed Arafat.

„Toate campaniile anti-vaccinare, folosirea unor decese care s-au dovedit clar că nu au nicio legătură cu vaccinul, sunt extrem de periculoase. Și dacă fac ceva, întârzie momentul în care noi putem sa ajungem intradevar sa luam masuri serioase de relaxare si revenire la normalitate.”

Captură video: Digi 24

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *