Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, propune ca instituţia pe care o conduce să preia clădirea în care funcţionează Institutul Levantului şi să o transforme în şcoală.

„Există o mare provocare pentru şcolile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noştri să înveţe în condiţii civilizate.  Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câţiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numeşte Institutul Levantului”, spune primarul Clotilde Armand.

„În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înfiinţat acest Institut de Studii Avansate a Culturii şi Civilizaţiei Levantului condus de fostul preşedinte al României – dl. Emil Constantinescu”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

„Ce face această instituţie?! Nimeni ştie. Se ştie doar că instituţia plăteşte salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!   Să revenim însă la şcoli. Având în vedere deficitul unităţilor de învăţământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcţionează în prezent Institutul Levantului şi să o transformăm într-o şcoală. De exemplu: aici poate funcţiona Şcoala Pia Brătianu Nr. 2. (pentru cine nu ştie, la şcoala Pia Brătianu elevii învaţă în trei schimburi). Trebuie să investim în viitorul copiilor noştri şi să lăsăm la o parte sinecurile din trecut“, spune Clotilde Armand.   

Clotilde Armand taie sporul de antenă al angajaților din Primăria Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) vor pierde sportul de antenă, de 15% din venitul de bază, după ce vor fi mutați într-un alt sediu.

Clotilde Armand a mai spus că a cerut tuturor instituțiilor din subordinea Primăriei Sector 1 să facă noi expertize de măsurare a radiațiilor din sediu cu ajutorul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pentru a vedea dacă se justifică existența acestui spor.

Angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) sunt foarte supărați pentru că am decis mutarea acestora din imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4, în sediul respectiv vreau să construim viitoarea Școală Regală. Sunt aproape 100 de angajați. O parte sunt relocați în Piața Mureș și o altă parte în clădirea din Șoseaua Odăi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *