Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea pentru felul în care a condus Bucureștiul, spunând că în timpul administrației pecedente locul spațiilor verzi a fost luat de construcții.

Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul. S-a stricat în toate cele trei elemente importante, au dispărut spaţii verzi. (…) Au fost probleme şi la densificarea exagerată, şi la patrimoniul construit, adică demolări de case şi apariţii de blocuri nepotrivite în zone istorice”, a declarat primarul Nicuşor Dan despre Gabriela Firea, într-o emisiune la PrimaTV.

Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea: „Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul”

Nicuşor Dan a mai susţinut că în Direcţia de Urbanism din Primăria Generală există angajaţi care au eliberat autorizaţii şi PUZ-uri ilegale.

„Sunt mulţi oameni acolo care au dat de-a lungul timpului autorizaţii şi PUZ-uri ilegale şi care o să părăsească instituţia”, a anunţat Nicușor Dan.

„Există funcţionari care au colaborat cu această reţea de influenţă dintotdeauna şi pe care nu trebuie foarte mult ca să-i dai afară, trebuie doar să vezi că au emis nişte autorizaţii ilegale în mod sistematic. (…) Evident, primarul şi arhitectul şef care au condus această structură au fost complici şi cu ei, şi cu cei care au venit la ei”, a afirmat Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, explică într-un mesaj pe Facebook care este efectul deciziei Consiliului General de a suspenda Planurile Urbanistice din cinci sectoare ale Capitalei. Edilul Nicușor Dan susține că proiectele de construcții aflate în derulare vor continua, inclusiv pentru ridicarea blocurilor de locuințe, iar în București se va putea construi în baza Planului Urbanistic General, „un document echilibrat ce ține cont de nevoia de spațiu verde”.

„Pentru a risipi confuziile și a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, vreau să precizez două lucruri:Mai întâi, e fals că nu se va mai construi deloc în București. Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (și care urmează să fie actualizat), ce ține cont atât de nevoia de spațiu verde, cât și de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană”, a explicat edilul Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *