Premierul Florin Cîțu anunţă că de luni începe etapa a III-a de vaccinare împotriva COVID, pentru populația generală. Peste 1,5 milioane de beneficiari s-au înscris până acum pe platforma electronică, dintre care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale, scrie Digi 24.

„Etapa a III-a de vaccinare începe mâine. Este foarte simplu. Dacă doriţi să vă vaccinaţi, înscrierea se face prin intermediul listelor de aşteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale”, a declarat Florin Cîțu.

„Programarea se face online sau prin call center! Apoi veţi primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care aţi optat”, a scris premierul duminică pe Facebook, precizînd că „vaccinarea nu este obligatorie, dar este singura soluţie pentru a reveni la normalitate cât mai curând”.

Florin Cîțu recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca, după decesul unor pacienți; „Trebuie să avem încredere în experți”

Un lot de ser AstraZeneca a fost retras de pe piață în Italia, după o posibilă legătură cu provocarea trombozei sanguine, o afecțiune gravă care poate duce la moartea pacienților. Două femei au murit în Italia, dar nu s-a stabilit o legătură directă cu vaccinul.

Din lotul respectiv au fost vaccinați și români, iar premierul Florin Cîțu spune că vaccinarea trebuie să continue, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse. Dozele rămase din acel lor au fost retrase, a anunțat CNCAV.

„Sunt câteva lucruri care trebuie clarificate. Am văzut ieri mai multe informații în spațiul public și eu zic că trebuie să fim foarte atenți cu aceste informații. În primul rând, Agenția Europeană a Medicamentului, cea care a făcut recomandarea Comisiei Europene pentru a autoriza toate tipurile de vaccin din România, menține aceeași opinie – campania de vaccinare trebuie să continue, cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse”, a declarat Florin Cîțu, vineri, la Palatul Victoria, potrivit B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *