Vlad Voiculescu: ”Nu este nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru și mine”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că nu este “niciun scandal” între el şi deputatul PNL Violeta Alexandru pe tema calculării indicelui de infectare cu noul coronavirus.

“O discuţie civilizată e o discuţie civilizată şi atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un ‘scandal’ între doamna Violeta Alexandru şi mine pe tema calculării unui indicator. Este vorba despre o postare şi un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm şi că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acţiunile”, a scris Vlad  Voiculescu, miercuri, pe Facebook.

Vlad Voiculescu susţine că “nu există două guverne în lumea asta” care să fi gestionat pandemia la fel.

“Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleaşi instrumente şi cu acelaşi succes de când a început şi până astăzi. Unele lucruri se îmbunătăţesc pe parcurs. Asta facem şi noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm şi îmbunătăţim ce e de îmbunătăţit”, precizează ministrul Vlad Voiculescu.

Klaus Iohannis îl trage la răspundere pe Vlad Voiculescu: „Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor la ATI”

Klaus Iohannis a acuzat, miercuri, ministerul Sănătății, că nu a rezolvat problema locurilor de la Terapie Intensivă, înregistrându-se acum o criză, odată cu creșterea cazurilor grave de Covid. Discuțiile teoretice despre formula de calcul nu opresc pandemia și nu alină suferința pacienților, a spus președintele, referindu-se la repetatele postări pe Facebook ale ministrului Vlad Voiculescu, în care acesta susține că se raportează date false despre numărul bolnavilor de Covid, scrie Digi 24.

„După aia s-a calculat, și ce s-a calculat și s-a știut s-a comunicat, deci nu a ascuns nimeni date sau informații. Acum ministrul  Vlad Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice oarecum formula, a modificat-o și acum se dau datele care se găsesc”, a declarat Klaus Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *