Senatoarea Alina Gorghiu spune că PNL va depune o propunere legislativă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Reacția senatoarei Gorghiu vine după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea pentru desființarea Institutului Revoluției.

Alina Gorghiu: Nu-i bai, depunem altă propunere

„Anunţ pentru PSD: nu-i bai, că vă ajută majoritatea de la CCR! Eu şi colegii din PNL vom depune o propunere legislativă de desfiinţare a acestui Institut al lui Iliescu, care ţine umbra deasă pe evenimentele Revoluţiei din ’89”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de PSD împotriva legii pentru desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu, pe care a declarat-o neconstituțională în ansamblu.

Gorghiu anunță: „Profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră”

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunțat joi depunerea unei inițiative legislative prin care profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră.

”Școala trebuie asociată cu principii sănătoase: educație, evoluție, siguranță. Realitatea a dovedit însă că această stare de normalitate în actul educațional, pe care cu toții ne-o dorim, este fragilă. Riscul de a fi destabilizată este mare și am în vedere cel mai recent exemplu: cazul care a scandalizat întreaga Românie, cel al profesorului de la Neamț”, a precizat senatoarea PNL Alina Gorghiu.

”Astfel, dacă profesorul este trimis în judecată pentru săvârșirea unor fapte împotriva libertății și integrității sexuale sau pentru orice alte fapte penale incompatibile cu funcția deținută, urmarea firească este ca raporturile de muncă să se suspende de drept până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Este o măsură esențială pentru a asigura nu doar încrederea în școala românească, ci și o protecție sporită beneficiarului principal al actului educațional: elevul”, a mai spus senatoarea Alina Gorghiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *