Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că un „carter se destructurează cu ranga”, după ce astăzi a început evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Proprietarii spațiilor comerciale se opun operațiunii și s-au luat la ceartă cu primarul sectorului 2, prezent la stația de metrou Ștefan cel Mare, și cu directorul Metrorex.

Ministrul Transporturilor: Un cartel se destructurează cu ranga

„Legea este legea şi, unde este lege, nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea spaţiilor comerciale care ocupau domeniul public ilegal”, a spus Drulă, într-o conferință de presă la Guvern.

”Un cartel se destructurează cu ranga”, a adăugat el, făcând referire la gestul directorului Metrorex, Ștefan Paraschiv, care a încercat să deschidă cu ranga ușa unui magazin.

„Este un om curajos, care şi-a asumat o misiunea grea la Metrorex. Am văzut comentarii despre folosirea de către directorul general a unei răngi. Da, un carte se destructurează cu ranga şi-l felicit pentru un act de asumare şi curaj”, a adăugat el.

Despre liderul USLM, Ion Rădoi, Drulă a spus că este „lider de cartel”.

„Acţiunile de astăzi şi scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi sunt o ultimă zvâcnire a mafiei. A putut toată lumea să vadă că blocarea ilegală a metroului bucureştean a fost o acţiune de tip cartel pentru păstrarea sursei puterii ilicite. Acea epocă s-a terminat”, a adăugat ministrul Transporturilor, potrivit Digi 24.

„Acele construcţi provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este că nu au autorizaţii de construire, nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public. Este foarte important că sunt nenumărate rapoarte ISU care identifică ca problemă de siguranţă amplasarea acestor spaţii comerciale, pentru că îngustează căile de evacuare”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Primul chioșc ilegal a fost demolat astăzi, în stația de metrou Ștefan cel Mare. Acțiunea a fost coordonată de Administrația Domeniului Public și Poliția Locală din Sectorul 2.
Radu Mihaiu a explicat că aceste chioșcuri sunt construite fără autorizație și „pun în pericol siguranța călătorilor și care funcționează pe baza unui contract expirat de 2 ani.”

La finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *