La două săptămâni după ce i-a cerut demisia, vicepremierul Dan Barna spune că are o relație foarte bună, colegială, cu premierul Florin Cîțu. Liderul USR, Dan Barna,  susține că nu a exagerat atunci când a spus că USR PLUS nu poate să meargă mai departe dacă Florin Cîţu rămâne în fruntea Guvernului.

„La momentul acela era poziţia asumată şi poziţia corectă. În urma dialogului, am găsit o variantă prin care am decis să mergem mai departe, tocmai pentru că în această perioadă de criză şi de, pot să spun dramatism pentru România, când mulţi oameni suferă din cauza acestei pandemii, era important să găsim o soluţie şi să regăsim lucrurile care ne leagă şi care ne ţin împreună, decât să le accentuăm pe cele care ne separau”, spune Dan Barna la Digi 24.

Dan Barna, despre relația cu Florin Cîțu: „Foarte bună, colegială”

„Coaliția s-a confruntat cu primul scandal major, după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Din acel moment, între partenerii de guvernare a avut loc un adevărat război al declarațiilor. În prima fază a discuțiilor, liderii USR PLUS anunțau că premierul nu mai are sprijinul lor. „Partidele și-au exprimat argumentele. Noi nu mai acordăm încrederea premierului Florin Cîțu”, spunea atunci Dan Barna

În același context tensionat de la Sănătate, cei doi s-au contrat și pe tema posibilelor inadvertențe privind modul de raportare a deceselor din cauza COVID. În timp ce vicepremierul Dan Barna afirma că premierul Florin Cîțu fusese informat despre această problemă, premierul spunea că vicepremierul nu a prezentat în nicio ședință de Guvern vreo notă de informare cu privire la aceste aspecte și i-a cerut să prezinte „ce soluții a dispus”.

„În același context tensionat de la Sănătate, cei doi s-au contrat și pe tema posibilelor inadvertențe privind modul de raportare a deceselor din cauza COVID. În timp ce vicepremierul Dan Barna afirma că premierul Florin Cîțu fusese informat despre această problemă, premierul spunea că vicepremierul nu a prezentat în nicio ședință de Guvern vreo notă de informare cu privire la aceste aspecte și i-a cerut să prezinte „ce soluții a dispus”.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *