Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat miercuri, în legătură cu conflictul dintre primarul general și consilierii partidului său, în urmă căruia a fost blocat bugetul Capitalei, că este „dispus să medieze conflictul”. Barna spune că a transmis acest lucru și primarului, și consilierilor, însă nu l-a căutat nimeni.

„Le-am spus colegilor și lui Nicușor Dan că sunt dispus să mediez conflictul. Nu m-a căutat nimeni. La prima strigare nu s-a găsit consensul. Bucureștiul va avea cu siguranță un buget în perioada următoare”, a declarat Dan Barna.

Întrebat dacă conflictul dintre consilieri și primar a pornit de la faptul că Nicușor Dan nu a vrut să îi delege dreptul de semnătură viceprimarului PLUS Horia Tomescu, Barna a răspuns: „Respectarea unor acorduri este un lucru important. Vor continua discuțiile”, a spus Barna.

Dan Barna, despre relația cu Florin Cîțu: „Foarte bună, colegială”

La două săptămâni după ce i-a cerut demisia, vicepremierul Barna spune că are o relație foarte bună, colegială, cu premierul Florin Cîțu. Liderul USR, Dan Barna,  susține că nu a exagerat atunci când a spus că USR PLUS nu poate să meargă mai departe dacă Florin Cîţu rămâne în fruntea Guvernului.

„La momentul acela era poziţia asumată şi poziţia corectă. În urma dialogului, am găsit o variantă prin care am decis să mergem mai departe, tocmai pentru că în această perioadă de criză şi de, pot să spun dramatism pentru România, când mulţi oameni suferă din cauza acestei pandemii, era important să găsim o soluţie şi să regăsim lucrurile care ne leagă şi care ne ţin împreună, decât să le accentuăm pe cele care ne separau”, spune Dan Barna la Digi 24.

„Coaliția s-a confruntat cu primul scandal major, după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Din acel moment, între partenerii de guvernare a avut loc un adevărat război al declarațiilor. În prima fază a discuțiilor, liderii USR PLUS anunțau că premierul nu mai are sprijinul lor. “Partidele și-au exprimat argumentele. Noi nu mai acordăm încrederea premierului Florin Cîțu”, spunea atunci Dan Barna

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *