Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat vineri că va propune în comitetul interministerial privind gestionarea epidemiei de coronavirus renunțarea la masca de protecție în stațiunile de la mare și de la munte, dar și la bazinele de înot și în sălile de fitness.

Ministerul de Interne, Lucian Bode, va formula un set de propuneri pe care le va înainta comitetului interministerial, legate de portul măștii, evenimente și condițiile de desfășurare a evenimentelor, a anunțat Lucian Bode vineri dimineață, la Digi24, precizând că măsurile de relaxare se vor lua gradual.

„Renunțarea la mască pe plajă, pe vârful muntelui – în stațiunile de pe litoral și de la munte, în centrele de fitness, bazinele de inot”, sunt propunerile enumerate de Lucian Bode.

De asemenea, el a adăugat că, în cazul evenimentelor, se va discuta și gradul de ocupare a restaurantelor și sălilor care vor găzdui astfel de petreceri.

Lucian Bode a mai precizat că sărbatoarea de Paște din acest an a fost cea mai sigură din ultimii paru ani, în privința numărului de infracțiuni și de accidente.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat vineri dimineață că sărbătorile de Paște au fost cele mai sigure din ultimii patru ani.

„Apropo de normalitate, aș vrea să remarc faptul că Sfintele Sărbători de Paște au fost cele mai sigure din ultimii 4 ani și mă uit pe toți indicatorii legați de infracționalitate, accidentele rutiere grave”, a declarat Bode.

„Eu merg pe buna credință si pe faptul că românii au înțeles că nu există altă soluție, decât a respecta măsurile de protecție sanitară”, a mai declarat  Bode.

Declarațiile ministrului de Interne au fost făcute în contextul în care comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie va discuta vineri despre ridicarea anumitor restricții, cum ar fi purtarea măștii pe plajă sau la munte ori organizarea de evenimente publice cu persoane vaccinate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *