PSD
Marcel Ciolacu i-a pus pe PSD-iști să meargă cu bicicleta 12.000 de km de „Adevarata Vineri Verde”

PSD anunță, într-un comunicat de presă, că pentru campania „Adevarata Vineri Verde” s-au înregistrat peste 700 de locații din toată țara și că ar fi fost parcurși 12.000 de km cu mijloace ecologice. La acțiune au participat peste 5.000 de membri și simpatizanți PSD, se arată în același comunicat.

„Pentru campania Vinerea Verde s-au înregistrat pe vinereaverde.psd.ro peste 700 de locații din toată țara. Însumează un total estimat de 12.000 de km ce vor fi parcurși cu mijloace ecologice (biciclete, trotinete, mașini electrice, transport în comun, mers pe jos). Până la această oră estimăm că au participat la acțiune peste 5000 de membri și simpatizanți ai PSD. Acțiunea continuă pe întreaga durată a zilei”, transmite PSD.

De asemenea, PSD spune că au fost salvate 2790 kg de emisii de CO2.

„Emisii CO2 – 2790 kg. Calculul emisiilor de CO2 a fost făcut prin intermediul site-ului greentripper.org. Au fost selectați paramentri următori: mașină de clasă medie, alimentată cu benzină și distanța în km”, spune PSD.

PSD a organizat vineri evenimentul „Adevărata Vineri Verde”, o replică la campania ”Vinerea verde”, inițiată în luna martie de Ministerul Mediului.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a comandat o Dacia Spring, primul model electric al producătorului autohton și a precizat că va fi printre primele 10 din țara noastră.

„De data viitoare o să venim cu propria noastră Dacia electrică. Ne-am comandat-o și o să fie printre primele 10 Dacii electrice din România. Sper ca și domnii primari să o facă, încurajez autoritățile locale să cumpere astfel de mașini electrice”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat cât a costat mașina electrică, liderul PSD Marcel Ciolacu nu a dat un răspuns, însă a precizat că fost cumpărată din cotizațiile membrilor de partid.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *