Renate Weber
Kelemen Hunor anunță că Avocatul Poporului va fi schimbat în septembrie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, că rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului vor fi respinse marți, în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca în luna septembrie Renate Weber să fie înlocuită.

„Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre”, a arătat Hunor, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Propunerile vehiculate până în prezent pentru șefia Avocatului Poporului sunt Flavius Baias, susținut de PNL, și Gyula Fabian, susținut de UDMR.

Întrebat dacă s-a discutat în cadrul coaliţiei despre persoanele care ar putea deţine pe viitor funcţia de Avocat al Poporului, Kelemen Hunor a negat acest lucru.

„Mâine se respinge raportul şi urmează o altă şedinţă când se va decide ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului şi după aceea o altă şedinţă, probabil undeva în septembrie, în care, după audierile în comisiile de specialitate, se votează Avocatul Poporului”, a declarat Kelemen Hunor.

„Suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment Domnul Fabian, da, e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul”, a menţionat Kelemen Hunor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *