Violeta Alexandru
Violeta Alexandru o critică pe Clotilde Armand în scandalul gunoielor: ”Ies și vin spre noi șobolanii. Chiar nu vreau să ne intre în case”

Violeta Alexandru, liderul PNL București, o critică dur pe Clotilde Armand în ”scandalul gunoaielor”din Sectorul 1 al Capitalei și spune că locuitorii sectorului merită scuze pentru munții de gunoaie din fața caselor și a blocurilor.

„Gunoiul trebuie să fie ridicat de pe străzile Sectorului 1, numai că lucrurile sunt din ce în ce mai grave, cu fiecare zi care trece, iar acest scandal interminabil ”trebuie să fie tranșat în justiție”, scrie Violeta Alexandru pe Facebook.

Violeta Alexandru o critică pe Clotilde Armand în scandalul gunoielor

„Trebuia inițiată de mult timp acțiunea în instanță de către Primărie (nu știu unde eram astăzi dar sigur nu în punctul în care suntem), la câteva săptămâni după intrarea în administrația locală după alegerile de anul trecut, în baza primelor informații de la structurile de specialitate ale Primăriei. Cărora trebuie doar să știi ce să le ceri ca să nu îți poată ascunde ceva/prezenta trunchiat informațiile”, a mai spus Violeta Alexandru.

„Executivul Primăriei putea cere mandat Consiliului Local să deschidă acțiunea în justiție, în baza unui referat care să explice neregulile constatate și argumentul pentru care nu se pot remedia în cadrul actualului contract. Indiferent cum se numește firma de salubritate, aceasta este, în opinia mea, abordarea corectă. Eu sunt axată pe soluții de câte ori mă uit la o problemă”, spune Violeta Alexandru.

Liderul PNL București mai notează pe pagina sa de socializare că facturile restante trebuie plătite până se va pronunța instanța, tocmai pentru ca locuitorii din Sectorul 1 al Capitalei să nu mai stea cu gunoaiele pe stradă.

”Nu poate cineva să oprească brusc un contract”, mai scrie Violeta Alexandru, referindu-se la intenția declarată a primarului Clotilde Armand, iar ”lucrurile nu trebuie amestecate” sub sintagma ”lupta împotriva corupției”, a mai spus Violeta Alexandru.

”Până se pronunță instanța – sper într-un timp scurt – facturile restante trebuie să fie plătite. Prin acțiunea în instanță se pot recupera sumele evaluate ca fiind încasate necuvenit. Aceasta este ordinea, nu se poate ca cineva să oprească brusc un contract; în orice țară în care funcționează legea există niște etape tranzitorii. Nu amestecați lucrurile doar pentru că vă simțiți răcoriți în lupta contra corupției. Când cealaltă parte recunoaște greșelile, atunci se rezolvă pe cale amiabilă. Din câte îmi dau seama din mediatizarea subiectului, pare că nu ar mai fi cazul aici. Atunci, în baza unor elemente clare care arată că prestatorul de servicii nu își face treaba, că ”umflă” facturile, că nu se mai poate lucra cu el, se intervine prin instanță, care decide asupra subiectului. Simplu, chirurgical, legal”, consideră Violeta Alexandru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *