Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus luni, după ședința coaliției, că discuţiile privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie vor continua până la găsirea unei soluţii consensuale cu privire la acest subiect.

„Continuăm discuţiile pe această temă. Toate formaţiunile vor desfiinţarea secţiei speciale. Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea SIIJ”, a spus Orban.

Întrebat ce înseamnă „formula consensuală”, președintele PNL Ludovic Orban a răspuns: „Știți foarte bine că există acel diferend dat de un amendament”, scrie Digi 24.

În timp ce răspundea întrebărilor jurnaliștilor, Ludovic Orban a fost udat de stropitorile Guvernului, care au pornit.

„Am crezut că a început să plouă”, a spus Ludovic Orban,

Subiectul secției speciale a provocat o dispută în coaliție, în urma unui amendament depus de UDMR.

Totodată, Ludovic Orban a spus, luni, după ședința coaliției, că portofoliul de la Ministerul Finanțelor este girat deocamdată de premierul Florin Cîțu, dar se va găsi o soluție pentru numirea unui ministru.

„Cu siguranță mă voi înțelege cu premierul în privința unei propuneri. Deocamdată premierul girează portofoliul de la Finanțe, o perioadă de timp, până vom formaliza o propunere. (…) Nu știu dacă își dorește să stea 40 de zile la Finanțe”, a spus Ludovic Orban.

Potrivit lui Ludovic Orban, propunerea vine din partea PNL, dar trebuie discutată cu premierul.

Prim-ministrul Florin Cîțu a preluat vineri seară atribuțiile de ministru interimar al Finanțelor, după ce l-a revocat pe ministrul Alexandru Nazare. Din această nouă funcție, de ministru interimar, premierul a solicitat de la Ministerul Finanțelor execuția bugetară pe toate capitolele la fiecare minister și instituție publică, pentru fiecare lună, precum și cheltuielile de personal.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *