Raluca Turcan a transmis, luni, un mesaj pe Facebook în care i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal guvernator al Transilvaniei, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803. Ulterior, ministrul Muncii și-a editat postarea.

Raluca Turcan i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal

„Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă”, a scris Raluca Turcan.

„A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministru Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

După valul de ironii de pe rețelele sociale, Raluca Turcan a editat postarea renunţând la urare.

La câteva ore distanță, Raluca Turcan a revenit cu precizări, după ce i-a urat, pe Facebook, “La mulţi ani” baronului Samuel von Brukenthal, argumentând că în fiecare an, în 15 ianuarie, se spune “La mulţi ani” pentru a marca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu.

„Cât despre baronii PSD cu 4 clase şi doctorate furate şi care acum simt din nou nevoia sa se dea deştepţi, să nu se panicheze, ca vor avea şi ei muzeul lor: Muzeul Jilava! Lor, «La Mulţi Ani» cu executare!”, a transmis  Raluca Turcan.

Ea a precizat că, în mod similar, în 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal.

„La nivel local, moştenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui şi ea reprezintă şi va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni şi pentru toţi oamenii educaţi din România. Samuel von Brukenthal este, aşadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie. Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu acelaşi nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piaţa Mare şi va fi deschis de miercuri, de la 9.00″, afirmă ministrul Muncii,  Raluca Turcan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.