Înțelegerea dintre Orban și Cîțu. Ludovic Orban dezvăluie că a avut o înțelegere cu Florin Cîțu, ca actualul premier să nu candideze și să îl susțină pe el în competiția internă din partid.

„Dacă neagă existența acestei înțelegeri, înseamnă că nu e om serios”, a subliniat liderul liberalilor

Întrebat ce înțelegere, Ludovic Orban a precizat: „Înțelegere legată de faptul că nu va candida și că mă va sprijini pe mine la președintele Partidului Național Liberal” a spus liderul liberal joi seară, într-o emisiune B1TV.

Înțelegerea dintre Orban și Cîțu. Ludovic Orban spune că înțelegerea fusese făcută înainte ca Florin Cîțu să fie numit premier. Președintele PNL a atras atenția că actualul său contracandidat a ajuns prim-ministru prin decizia USR-PLUS, care a preferat această variantă pentru perfectarea coaliției.

Dacă vă aduceți aminte, apropo de USR că ați introdus USR în ecuație, atât prima desemnare a lui Florin Cîțu, cât și ulterior flexibilizarea mandatului, în care dacă vă aduceți aminte, după șase zile de blocaj în negocieri, noi am flexibilizat mandatul și am mers cu două propuneri de prim-ministru, fie Florin Cîțu premier și eu președinte la Cameră, fie eu premier și Florin Cîțu președinte la Senat. Cei care au decis ca Florin Cîțu să fie premier sunt cei de la USR-PLUS. Ei au hotărât din cele două variante varianta pe care o preferă”, a ținut să amintească Ludovic Orban.

Întrebat dacă s-a consultat cu președintele Klaus Iohannis referitor la incidentul în care a fost implicat Florin Cîțu în SUA, având în vedere că președintele PNL l-a girat pentru funcția de premier, iar șeful statului l-a desemnat efectiv, Ludovic Orban a explicat: „Eu am avut și am un parteneriat cu Președintele României în interesul public pentru a realiza obiectivele pe care ni le-am propus împreună și continui să am un parteneriat cu Președintele României în care eu mă bazez pe corectitudine, pe loialitate, pe o consultare permanentă cu privire la orice decizii importante. Nicio decizie legată de subiectul acesta nu se poate lua fără discuții cu Președintele României, evident, fără o discuție în partid și fără o discuție în cadrul coaliției. În astfel de situații nu pot eu, președintele partidului, să fac un gest unilateral sau să îmi asum eu o decizie. Aici e necesară o consultare mai amplă pentru a găsi o soluție potrivită”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.