Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, consideră că președintele Klaus Iohannis are, în ultima perioadă, un comportament „total diferit” faţă de perioada în care a avut un parteneriat „serios” cu el.

„Am declarat la finalul Congresului PNL că parteneriatul meu cu Klaus Iohannis a încetat. (…) Din păcate, comportamentul preşedintelui din ultima perioadă a fost total diferit faţă de comportamentul lui din perioada în care am avut un parteneriat serios în cei patru ani în care am condus partidul, parteneriat care a condus la victorii deosebite, parteneriat care, până la urmă, a dus la alegerea preşedintelui Iohannis cu cel mai mare scor pe care l-a înregistrat un candidat de dreapta în primul şi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale”, a declarat Ludovic Orban marți, la Palatul Parlamentului.

În opinia lui Ludovic Orban, preşedintele este „într-un mare pericol”.

„Din păcate, în ultimele trei luni, eu personal nu îl recunosc pe Klaus Iohannis. (…) Este suficient să te uiţi pe pagina de Facebook a preşedintelui ca să vezi starea de spirit a celor care comentează ca să îţi dai seama că preşedintele este într-un mare pericol”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Totodata, fostul lider PNL susține că soluția este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR și afirmă că este cel mai prost moment pentru a face experimente cu cineva care să învețe acum să conducă un guvern.

„Soluționarea crizei politice și guvernamentale este o urgență națională și trebuia să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei. Ieșirea din acest impas politic este o chestiune care ține exclusiv de voință și bună-credință, nu de presupuse exerciții de reflecție și penitențe din partea partidelor”, spune Ludovic Orban.

Guvernul Cîțu a fost demis marți, după ce 281 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură depusă de PSD. Este cel mai mare vot cu care a fost demis un guvern în România. Parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală, dar nu au votat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *