A patra doză de vaccin poate fi administrată în România începând de luni
A patra doză de vaccin poate fi administrată în România începând de luni

A patra doză de vaccin poate fi administrată în România începând de luni. Aceasta poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager, împotriva COVID-19.

Autoritățile medicale recomandă cea de-a patra doză în special pentru persoanele peste 60 de ani. Vaccinarea cu doza a 4-a se poate face la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, generată din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Ministerul Sănătăţii a precizat că administrarea dozei a patra de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech se face după recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), relatează B1TV.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea împotriva COVID-19, se derulează la medicii de familie, începând cu 1 iulie, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății, a anunțat instituția, joi, după ședința în care Guvernul a aprobat proiectul de ordonanță de urgență care stabilește o serie de măsuri în cadrul sistemului de sănătate.

Începând cu data de 1 iulie 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID 19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății. Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, care se achiziționează de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București și se distribuie centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate sau autorităților publice locale”, se arată în comunicatul transmis joi de Ministerul Sănătății.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *