IGSU

IGSU a deschis licitația pentru achiziționarea de ventilatoare mari și mici destinate evacuării rapide a fumului și gazelor din tuneluri auto și feroviare, hale industriale mari, clădiri înalte, aeroporturi, centre comerciale, stații de metrou, garaje subterane și supraterane, în scopul facilitării intervenției echipelor specializate pentru salvarea persoanelor, bunurilor, controlul caldurii și alimentării cu aer proaspăt în operațiunile de stingere a incendiilor.

Obiectivul achiziției este reprezentat de creșterea capacității de intervenție la incendii și riscuri tehnologice industriale, prin asigurarea unor mijloace adecvate de eliminare a fumului, controlul temperaturii și alimentarea cu aer proaspăt în diverse incinte. Achiziția are ca scop scăderea timpului de reacție și sporirea eficienței acțiunilor de intervenție, fapt ce va conduce la creșterea numărului de vieți salvate.

În cadrul contractului urmează să fie achiziționate 20 de ventilatoare mari în valoare de 10,4 milioane de lei, fără TVA, adică 2,1 milioane de euro, plus TVA. Astfel, valoarea unui singur ventilator mare este de 105 mii de euro, fără TVA. Tot în cadrul acestui contract urmează să se achiziționeze 29 de ventilatoare mici în valoare de 7,4 milioane de lei, fără TVA, adică 1,5 milioane de euro, plus TVA. Astfel, valoarea unui singur ventilator mic ajunge la 52 de mii de euro, fără TVA.

Valoarea totală a contractului este de 17,8 milioane de lei, fără TVA, adică 3,6 milioane de euro, plus TVA. Finanțarea proiecrului se va realiza din Fonduri Europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Durata contractului este de 14 luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 iulie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *