Terasele de fițe din zonele Dorobanți – Radu Beller și Herăstrău au fost amendate.

Verificările Poliției Locale – Compartimentul Protecţia Mediului au vizat respectarea reglementărilor privind colectarea selectivă a deșeurilor pentru un grad înalt de valorificare.

Poliția Locală a controlat și toate unitățile de alimentație publică din Parcul Herăstrău: Il Locale, Nuba, Tuya, Casa di David, La Brasserie, Pescăruș, Taverna Racilor, Funky, Adamo, Fattoria, Il Calcio, Argentine etc.

Cu această ocazie au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 210.000 lei.  Autoritățile au constatat încălcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor. De asemenea, nu a fost respectată HCGMB nr. 120/ 2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Poliția Locală Sector 1 sancționat șase agenți economici care își desfășurau activitatea în Dorobanți – Radu Beller cu 38.000 lei.

Primarul sectorului 1 a anunțat că, în ultimele luni, au fost intensificate controalele agenților economici. Verificările au vizat respectarea legislației de mediu. Agenții economici trebuie să aibă contract cu o firmă de salubrizare și să colecteze deșeurile selectiv.

Toată lumea trebuie să respecte normele de salubrizare și de colectare selectivă, fie că vorbim de agenți economici, instituții publice sau asociații de proprietari. Din păcate, mai mulți administratori de firme nu au înțeles încă aceste lucruri elementare. Nu facem curat și colectăm corect deșeurile doar că așa ne cer normele europene, ci pentru a avea un mediu curat și pentru a ne proteja sănătatea”, a precizat primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *