Actriță celebră reținută la un protest împotriva genocidului din Gaza, organizat chiar de evrei. Încătușată înaintea lui Biden, cu tot cu dreptul la liberă exprimare
Actriță celebră reținută la un protest împotriva genocidului din Gaza, organizat chiar de evrei. Încătușată înaintea lui Biden, cu tot cu dreptul la liberă exprimare

Actrița Hunter Schafer, cunoscută pentru rolul său în serialul „Euphoria”, a fost una dintre persoanele arestate la protestul pro-palestinian care a avut loc la sediul NBC din Manhattan, în timpul apariției președintelui Joe Biden la emisiunea „Late Night cu Seth Meyers” la începutul acestei săptămâni, au confirmat organizatorii.

Schafer, în vârstă de 25 de ani, a fost printre cei peste 100 de protestatari care au intrat în holul de la Rockefeller Plaza pentru a solicita încetarea focului în Gaza, conform grupului Jewish Voice for Peace.

Protestatarii, printre care și Schafer, purtau cămăși negre cu mesaje precum „Încetarea focului acum” și „Nu în numele nostru”, scandând lozinci precum „Lăsați Gaza să trăiască” în timp ce autocarul lui Biden se apropia de zonă, transmite B1TV.

Într-o imagine capturată de un videoclip și furnizată de Jewish Voice for Peace, Schafer poate fi văzută așezată pe jos, în timp ce alții țin un banner în spatele ei cu mesajul: „Evrei către Biden: Opriți ajutorul militar pentru genocid”.

Reprezentanții lui Schafer nu au comentat în mod direct arestarea, dar organizatorii protestului au declarat că ea și alții vor trebui să se prezinte în fața instanței în luna martie.

Lăudăm angajamentul ei față de libertatea palestinienilor și față de justiție pentru toată lumea”, a declarat Sonya Meyerson-Knox, de la Jewish Voice for Peace, într-o declarație trimisă prin e-mail care confirmă arestarea de miercuri.

Departamentul de poliție din New York a anunțat că 30 de persoane au fost reținute în legătură cu protestul. În timp ce Biden a exprimat optimismul său că se va ajunge la încetarea focului în următoarele zile, declarând că speră ca acest lucru să se întâmple până la sfârșitul weekendului, cu speranța că până la începutul săptămânii viitoare va fi obținută o încetare a focului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *