Ludovic Orban și Florin Cîțu se „duelează” sâmbătă în București. Aflăt totul despre alegerile interne de la PNL București. Primarul Sectorului 6 s-a înțeles cu Echipa Orban apoi a trecut în tabăra Cîțu. Această oscilație îl costă acum încrederea colegilor din partid.

Ieșire nervoasă sau pregătirea eșecului

În timpul negocierilor pentru comisia de organizare a alegerilor, Ciprian Ciucu și echipa lui au părăsit ședința. Motivul invocat a fost o știre care descria exact starea de spirit din timpul negocierilor. Informațiile au fost publicate de Știri pe Surse.

La scurt timp, Ciprian Ciucu s-a certat cu jurnaliștii Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir de la B1 TV. Dialogul dintre politician și realizatorii emisiunii „Bună, România!” a fost halucinant. Primarul Sectorului 6 a acuzat presa de dezinformare. El a încercat să indice faptul că ziariștii îl bagă în malaxor pe baza unor informații furnizate de adversarii săi politici.

Ieșirea candidatului taberei Cîțu la funcția de președinte al PNL București ar putea ascunde și faptul că matematica îi este potrivnică. De altfel, Ciucu a subliniat faptul că dacă ar fi candidat cu susținerea lui Ludovic Orban ar fi câștigat „en-fanfare alegerile”.

Calculele matematice ale alegerilor din București

În momentul în care a ales să candideze din tabăra premierului, Ciprian Ciucu se putea baza pe susținerea sectoarelor 2 și 4 în vreme ce echipa Orban avea susținerea sectoarelor 3 și 5. Ciprian Ciucu considera ca sigură susținerea tuturor delegaților din Sectorul 6 unde este președinte. La rândul ei, filiala Sectorului 1 îi fusese promisă de Florin Cîțu pe baza faptului că premierul a numit director la Poșta Română din această filială.

În realitate, marea majoritate a delegaților din Sectorul 1 care votează la alegerile interne de sâmbătă sunt susținători ai lui Ludovic Orban. Ciucu nu controlează o parte din delegații propriei filiale care sunt susținători fideli ai președintelui PNL, Ludovic Orban.

calcule bucuresti pnl

Cheia este la Sectorul 1 și Sectorul 6

Ciprian Ciucu nu a exclus în totalitate de pe listele cu 213 delegați de la Sectorul 6 pe susținătorii lui Ludovic Orban. În același timp, în Sectorul 1 majoritatea celor 175 de delegați sunt, la rândul lor, susținători ai șefului PNL. În aceste condiții, calculele matematice arată că Violeta Alexandru rămâne președinte PNL București.

Așa se explică și ieșirea nervoasă a primarului din Sectorul 6. El a intrat în cursă de partea lui Cîțu bazându-se pe o mobilizare mai bună a filialelor controlate de acesta și pe voturile promise din Sectorul 1.

Cum l-a păcălit Cîțu pe Ciucu

La alegerile de la Cluj, Florin Cîțu l-a chemat pe scenă pe directorul Poștei Române, Valentin Ștefan. Acesta este și vicepreședinte la PNL Sector 1. Tianu Burduja era plecat în Statele Unite.

Ulterior Cîțu a postat pe Facebook o listă în care apărea și Tianu Burduja ca susținător al său. Postarea a fost editată, iar Burduja a fost înlocuit cu Ștefan. În final postarea premierului a fost ștearsă în totalitate. Această istorie explică faptul că primarul Sectorului 6 l-a ales pe Florin Cîțu în detrimentul lui Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *