Epidemia de gripă este pe sfârșite, și se va încheia în două săptămâni

Epidemia de gripă este pe sfârșite, și se va încheia în aproximativ două săptămâni, estimează ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Există o scădere accentuată a numărului de viroze și cazuri de gripă, care numai săptămâna trecută a atins 25%, spune el.

Așadar, în două săptămâni, epidemia de gripă va ajunge la final, consideră Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a declarat că în ultima săptămână au fost 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii şi cazuri de gripă, faţă de 140.000 câte erau cu o săptămână în urmă, transmite B1TV.

Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descrescător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Alexandru Rafila, duminică seară într-o emisiune.

De asemenea, ministrul Sănătăţii susține că epidemia de gripă ajunge la final.

Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni, cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă, a precizat acesta.

Rafila a vorbit și despre criza medicamentelor folosite în virozele respiratorii

Cât despre situaţia medicamentelor folosite în viroze respiratorii, Alexandru Rafila a specificat că nu sunt probleme, chiar dacă consumul este mai mare decât de obicei.

Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni. Nu am în momentul de faţă semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”, a mai spus Rafila.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *