Andrei Chivulete

Politicul s-a implicat în scandalul momentului din fotbal. Află care personaj cu funcție politică importantă este veriga lipsă dintre arbitrul Andrei Chivulete care a oprit partida Sepsi – Universitatea Craiova și maghiari. Avem următoarele elemente:

  • Un post TV patronat de Zolta Tesari
  • Un arbitru, Andrei Chivulete, fiu de personaj controversat din fotbal
  • Un „analist”, Marius Avram, invitat la TV să valideze arbitrul deși mama sa a fondat o firmă împreună cu Chivulete
  • Același Marius Avram, este fiul unui penal din fotbalul românesc, Vasile Avram, fostul șef al CCA
  • Faptul că Marius Avram a acordat 130.000 de euro împrumut unui misterios Istvan Naghy nu face dacât să sporească suspiciunile rezonabile.
  • În final subliniem faptul că a fost cel puțin dubioasă intervenția lui Marius Avram la Digi Sport la scurt timp după ce asociatul mamei sale luase o decizie care aruncase în aer campionatul intern.
  • Oficial, Liga Profesionistă de Fotbal consideră că, deși acoperită de regulament, decizia lui Chivulete este disproporționată!!!

Digi fond sonor mai puternic

Patronat de Zoltan Tesari, Digi Sport 1 a asigurat un fond sonor de excepție la meciul dintre Sepsi și Universitatea Craiova. Aflat în permanent conflict cu suporterii deoarece nu redă la volum mare sonorul de pe stadion, la meciul care a generat scandalul, mulți suporteri au spus că fondul sonor a fost unul mult mai puternic.

„Când jucăm la Craiova dau sonorul încet ca să nu se audă cât de tare cântă peluza. Și la meciurile FCSB se plâng suporterii că fondul sonor este la nivel infinit mai mic. Am fost surprins să aud că la Sepsi se auzea mai tare stadionul decât comentatorii” spune un suporter care a urmărit meciul la televizor.

Păreri asemănătoare au existat pe platformele digitale chiar din timpul meciului. După izbucnirea scandalului mulți au luat asta ca pe o premeditare. Ca și când s-ar fi știut că scandările vor fi mai importante la acest meci decât jocul în sine.

Andrei Chivulete – băiatul furnizorului de „folcloriste”

Andrei Chivulete este băiatul celebrului Florin Chivulete. Cunoscut ca și „Chivulete patru fete”, tatăl arbitrului care a vrut să fie personaj principal la meciul din acest week-end .

Tatăl arbitrului a fost personajul principal al celui mai mare scandal internațional legat de fotbalul românesc.

În iulie 2000 a izbucnit cel mai mare scandal sexual din fotbalul românesc. După un meci de Cupa Intertoto, Ceahlăul – Austria Viena, centralul francez Stephane Moulin a reclamat faptul că organizatorii au adus la masa arbitrilor patru fete, îmbrăcate sumar. Cazul a ajuns la UEFA, iar sancţiunile au fost drastice. Ceahlăul a fost interzisă cinci ani în Europa.

Florin Chivulete era delegatul FRF la acest meci și el s-a ocupat de „protocolul” arbitrilor. Tot el este acum, din umbră, mâna dreaptă a șefului Comisiei Centrale a Arbitrilor. Fiul său este delegat la multe meciuri, deși există multe faze controversate pe care nu le judecă așa cum ar trebui.

Florin Chivulete firma

Digi Sport îl validează pe Andrei Chivulete cu fiul asociatei lui

La 20 de minute de la momentul la care Andrei Chivulete a întrerupt partida de fotbal pentru scandări xenofobe, Digi Sport îl sună pe fostul arbitru Marius Avram. Acesta mitraliază mai multe articole de regulament ca și când s-ar fi așteptat să fie întrebat. Concluzia lui este că Andrei Chivulete a fost acoperit de toate reglementările.

Nu a fost sunat Ioan Crăciunescu, colaborator al postului de televiziune. Nu a fost sunat Justin Ștefan, secretarul general al LPF. A fost sunat exact Marius Avram, un arbitru plecat din fotbal și implicat în politică.

Vă prezentăm dovada că Avram era ultima persoană care putea să se exprime obiectiv pe acest subiect. Mama lui Gabriela a fondat în 2018 o firmă cu Andrei Chivulete și cu alt arbitru, Mircea Orbuleț.

Practic, fiul asociatei lui Chivulete a fost pus de Digi Sport să comenteze deciziile lui Chivulete.

Fiul penalului Avram s-a implicat în politică

Avram este, la fel ca Andrei Chivulete, la rândul său fiul unui personaj controversat din fotbalul Românesc. Vasile Avram a fost șeful CCA și a fost condamnat penal.

În octombrie 2011, pe când era preşedinte al CCA, Avram a fost trimis în judecată de pentru luare de mită şi fals în înscrisuri. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că a primit șpagă de la un oficial de la FC Mureș. S-a eliberat mai repede după ce a scris trei cărți în închisare.

Fiul său, Marius Avram a avut o prestație modestă ca arbitru și s-a retras. El a fost până în 2021, șef de cabinet al ministrului Economiei.

Nu se știe clar ce l-a recomandat pe Avram pentru această funcție delicată de șef de cabinet. Practic, fostul arbitru a trecut de la noroaiele din fotbal la mlaștina politică, iar apariția sa în scandalul de la Sepsi nu face decât să dea apă la moară celor care cred că a fost un scenariu executat politic.

Marius Avram Istvan Nagy

Legătura maghiară din afacerile lui Avram junior

La Ministerul Economiei, Marius Ionuț Avram a fost nevoit să depună declarație de avere. El intra în politică după ce încasase din fotbal și alte activități aproximativ 3500 de euro pe lună. Dacă sumele trecute în declarația de avere sunt brute (înainte de impozitare) putem spune că Avram junior avea un venit modest din care trebuia să-și întrețină și soția care în anul anterior încasase numai 7000 de lei (aproximativ 600 de lei pe lună)

Cu toate acestea, soția a reușit să găsească resursele pentru a împrumuta două firme cu 121.000 de lei și 36.000 de euro. Sare în ochii, mai ales în contextul actual faptul că Marius Avram a acordat un împrumut de 130.000 de euro către o persoană fizică, Istvan Nagy. Apariția unui misterios etnic maghiar naște din nou controverse și sporește suspiciunile rezonabile în cazul scandalului de la meciul Sepsi – Universitatea Craiova.

Cu mama asociată cu Andrei Chivulete, Marius Avram nu a vrut să comenteze mult pe această temă. „Am plecat de la Ministerul Economiei. Firma nu a funcționat. Mama este asociată acolo” a declarat el după ce inițial spusese că mama sa nu este asociată cu arbitrul de la meciul care a aruncat România în centrul unui scandal xenofob.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *