Comitetul Internațional Olimpic (CIO) este un „promotor al războiului”
Comitetul Internațional Olimpic (CIO) este un „promotor al războiului”

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) este un „promotor al războiului”, acuză consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak. Consilierul lui Zelenski este supărat că la nivelul acestui for este analizată revenirea sportivilor ruși și bielorurși în competiții, cel puțin la următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice.

Mihailo Podoliak susține că „banii rusești care cumpără ipocrizia Olimpică nu au miros de sânge ucrainean”.

CIO este un promotor al războiului, crimei și distrugerii. CIO urmărește cu plăcere Federația Rusă distrugând Ucraina și apoi oferă Federației Ruse o platformă pentru promovarea genocidului și le încurajează viitoarele ucideri. În mod evident, banii rusești care cumpără ipocrizia Olimpică nu au miros de sânge ucrainean. Corect, domnule Bach (Thomas Bach, președintele CIO, n.r.)?”, a scris oficialul ucrainean, luni, pe Twitter, potrivit B1TV.

Reacția lui Mihailo Podoliak a venit în contextul în care CIO a prezentat un plan în mai mulți pași pentru participarea sportivilor ruși și bieloruși la Jocurile de Vară de la Paris din 2024, respectiv Jocurile de Iarnă de la Milano din 2026.

CIO s-a arătat de părere că „niciun sportiv nu ar trebui împiedicat să concureze numai din cauza pașaportului său”, însă a precizat că rușii și bielorușii vor fi nevoiți să își asume statutul „de sportivi neutri și să nu își reprezinte în niciun mod statul sau vreo altă organizație din țara lor”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *