Ancheta DNA la Poliție care privește achizițiile de uniforme și alte mijloace
Ancheta DNA la Poliție care privește achizițiile de uniforme și alte mijloace

Ancheta DNA la Poliție care privește achizițiile de uniforme și alte mijloace din dotare se bazează și pe calitatea proastă a acestora, a explicat liderul sindicatului Europol Cosmin Andreica. El vorbește despre zeci de milioane de lei „mirajul sumelor de bani” care au afectat rațiunea șefilor care s-au ocupat de licitații.

Procurorii DNA au început luni perchezițiile în mai multe structuri de poliției, iar liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, spune că lucrurile nu se vor opri aici: „în perioada următoare vom vedea verificări și cu privire la celelalte mijloace din dotare achiziționate”.

Să știți că nu este pentru prima dată când semnalăm deficiențe cu privire la modul de realizare a acestor licitații și în privința modului de realizare a caietelor de sarcini. Iată că temerile noastre s-au adeverit. Cu toate că polițiștii așteptau după 20 de ani de zile mult-așteptata uniformă care să fie cel puțin la un nivel decent pentru a ne satisface atribuțiile de serviciu așa cum ar trebui, vedem că mirajul sumelor de bani – și vorbim de ordinul zecilor de milioane de lei – a fost de natură să afecteze oarecum rațiunea celor care ar fi trebuit să se ocupe de aceste licitații” a declarat Cosmin Andreica la Știrile B1TV de luni dimineața.

Vedem că la acest moment, într-adevăr, există în desfășurare o anchetă cu privire la aceste licitații. Pe de o parte, din ce înțeleg din surse deschise, este vorba despre faptul că uniforma achiziționată nu respectă condițiile din caietul de sarcini, respectiv materialele sunt de foarte proastă calitate și în niciun caz nu sunt materialele pe care producătorii și le-au asumat că le vor furniza”, a adăugat președintele Sindicatului Europol.

Pe de altă parte, inexplicabil este faptul că aceste uniforme de proastă calitate, mult mai ieftine față de nivelul la care trebuiau să fie, au fost recepționate de reprezentanții Poliției Române fără a manifesta obiecții sau fără, practic, a le solicita să refacă acele echipamente. În momentul de față, de asemenea, mai este în dubiu situația cu privire la faptul că au fost recepționate elemente de uniformă, dar care nu au ajuns în posesia beneficiarului – și asta este destul de ciudat, de explicat de ce s-a întâmplat acest lucru”, a continuat el.

Cosmin Andreica consideră că vor fi efectuate și alte verificări.

Mai mult ca sigur că în perioada următoare vom vedea verificări și cu privire la celelalte mijloace din dotare achiziționate, pentru că și în cazul acelor produse, începând de la starea de urgență, de la acele bastoane cu electroșocuri, noi am tot sesizat faptul că sunt de foarte proastă calitate și au fost achiziționate la un suprapreț”, a mai spus Cosmin Andreica.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *